Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Μήνυμα ειρήνης από μαθητές των δημοτικών σχολείων

Οι μαθητές των δημοτικών του Κερατσινίου, παρά το κρύο, έστειλαν χτες το δικό τους μήνυμα ειρήνης. Ανοίγοντας το δίμηνο πρόγραμμα αντιπολεμικής δράσης που διοργανώνει η αντιπολεμική επιτροπή Κερατσινίου οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους πραγματοποίησαν εκδήλωση στην πλατεία Λαού, με κεντρικό σύνθημα «Οχι στον πόλεμο». Να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες ημέρες έγιναν συζητήσεις στις τάξεις και μαθήματα για την ειρήνη στις οποίες μίλησαν μέλη της αντιπολεμικής επιτροπής.

Την αλληλεγγύη τους στα παιδιά του Αφγανιστάν έστειλαν με μια παντομίμα και μουσική από την Οδό Ονείρων του Μάνου Χατζηδάκι οι μαθητές του 10ου Δημοτικού σχολείου. Το πανό τους με το σύνθημα «Οταν οι συνειδήσεις ξυπνούν, οι πόλεμοι σταματούν», τα έλεγε όλα.

«Είμαστε εδώ μαζί με τα παιδιά, μαζί με αυτούς που δεν κάθονται στα σπίτια τους επαναπαυμένοι», είπε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του 20ού Δημοτικού Διονύσης Θεοχάρης. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές του 9ου Δημοτικού, διαβάζοντας τα δικά τους μηνύματα και ένα τραγούδι που οι στίχοι και ο χορός του γράφτηκαν μέσα στην τάξη. «Θέλουμε λεφτά για την παιδεία, όχι στον πόλεμο, όχι στην τρομοκρατία» και «Η ειρήνη είναι στόχος των νέων υψηλός, που πάντα αγωνίζονται να είναι οδηγός», ήταν μερικά από τα μηνύματα που ακούστηκαν. Τα παιδιά του 20ού Δημοτικού που ανέβηκαν στην εξέδρα είχαν τα δικά τους μηνύματα ζωγραφισμένα.

Ο επίλογος της εκδήλωσης που, ταυτόχρονα, ήταν και η αφετηρία για νέες κινητοποιήσεις δόθηκε από τον Μήτσο Καρακώστα που έφερε το χαιρετισμό της αντιπολεμικής επιτροπής. «Ο πόλεμος αυτός είναι αντιιμπεριαλιστικός που αδίκως διεκδικεί ό,τι διεκδικεί», τόνισε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι είναι ένας πόλεμος των πλουσίων εναντίον των φτωχών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία των μαθητών και των παραβρισκόμενων από την πλατεία Λαού στο Δημαρχείο Κερατσινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ