Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Απελάθηκε ο πρέσβης του Ιράν στα Τίρανα

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι ΗΠΑ

ΤΙΡΑΝΑ.--

Την απέλαση δύο Ιρανών διπλωματών από τα Τίρανα ανακοίνωσε προχτές το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, αποδίδοντάς τους «δραστηριότητες βλαπτικές για την (εθνική) ασφάλεια» της χώρας και μιλώντας για απόφαση που ελήφθη «έπειτα από διαβουλεύσεις με συμμαχικές χώρες», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Εντλίρα Πρέντι.

Ακολούθησε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου Τζον Μπόλτον, ο οποίος, μιλώντας πιο συγκεκριμένα, είπε ότι «ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα μόλις απέλασε τον πρεσβευτή του Ιράν, για να στείλει το μήνυμα στους ηγέτες του Ιράν ότι η υποστήριξη της τρομοκρατίας από πλευράς τους δεν θα γίνει ανεκτή», ενώ πρόσθεσε: «Στέκουμε στο πλευρό του πρωθυπουργού Ράμα και του αλβανικού λαού καθώς αντιστέκονται στην επικίνδυνη συμπεριφορά του Ιράν στην Ευρώπη και σε ολόκληρη την υφήλιο». Επίσης, και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, χαιρέτισε την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι αποτράπηκε «μια τρομοκρατική επίθεση στην Αλβανία».

Στην Τεχεράνη, ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, Μπαχάμ Γκασέμι, αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι «πρόκειται για εξέλιξη που αποσκοπεί στο να πλήξει τους δεσμούς του Ιράν με την Ευρώπη σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο... προφανώς είναι εξέλιξη που σημειώθηκε μετά από πίεση του Ισραήλ και της Αμερικής... Περιμένουμε ότι η Αλβανία θα σεβαστεί την ανεξαρτησία της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ