Κυριακή 4 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Κάτω τα χέρια από τις Επιτροπές Ελέγχου

Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος της πενταμελούς Επιτροπής Ελέγχου απαίτησαν χτες τα σωματεία της Ζώνης, με παρέμβαση στα Δικαστήρια Πειραιά. Συγκέντρωση ξανά στα δικαστήρια αύριο Δευτέρα στις 10 το πρωί

Στο πόδι βρίσκονται οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για να προστατέψουν τις 5μελείς Μεικτές Επιτροπές Ελέγχου των οποίων η ύπαρξη και λειτουργία έχει τεθεί σε άμεσο κίνδυνο! Χτες το πρωί οι διοικήσεις των σωματείων της Ζώνης έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια του Πειραιά, ενώ για αύριο Δευτέρα έχουν προγραμματίζει ξανά συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια. Προχτές το μεσημέρι ο εισαγγελέας Πειραιά Γρ. Πεπόνης, με διάτρητες κατηγορίες άσκησε δίωξη σε βάρος της Επιτροπής του Περάματος, ζητώντας ουσιαστικά τα ρέστα από τους εργατοτεχνίτες για τον τραγικό θάνατο των 5 συναδέλφων τους που έγιναν κάρβουνο στο δεξαμενόπλοιο «ΣΕΪΛΟΡ». Με τη δίωξη αυτή ποινικοποιείται ο εργατικός έλεγχος στους χώρους δουλιάς, μένουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί ένοχοι για την έκρηξη, δηλαδή κυβέρνηση - εφοπλιστές - εργολάβοι και άλλοι τυχοδιώκτες που λυμαίνονται τη Ζώνη, ενώ αν τελικά «μπλοκαριστεί» η λειτουργία των Επιτροπών, τότε η Ζώνη θα μετατραπεί κυριολεκτικά σε κρεματόριο!

Οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα υπηρεσίας του δικαστηρίου και ζήτησαν για τη Δευτέρα συνάντηση με τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Λιόγα. Ταυτόχρονα επισήμαναν το γεγονός ότι η δίωξη ίσως επιφέρει το αποτέλεσμα τη Δευτέρα να μη λειτουργήσουν οι Επιτροπές και οι επισκευαστικές εργασίες στη Ζώνη να διενεργούνται χωρίς έλεγχο! Οπως αναφέρουν στη σχετική κοινή καταγγελία που εξέδωσαν τα σωματεία: «Η συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων από εδώ και πέρα σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία των Επιτροπών διότι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι (υπουργείου Εργασίας, ΥΕΝ και Τεχνικού Επιμελητηρίου) δεν είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν».

Οι εργατοτεχνίτες - όπως αναφέρεται στην καταγγελία - απορρίπτουν τις κατηγορίες σε βάρος της Επιτροπής και ζητάνε «από την κυβέρνηση και τις Αρχές να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του ρόλου των Επιτροπών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ