Τρίτη 1 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΓΚΝΙΤΟΓΚΟΡΣΚ.-- Από έκρηξη σε εγκατάσταση φυσικού αερίου σε 10ώροφη πολυκατοικία στην πόλη των Ουραλίων της Ρωσίας, Μαγκνιτογκόρσκ, προκλήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας μερική κατάρρευση του κτιρίου και ο θάνατος 4 ενοίκων και ο τραυματισμός άλλων 16, ενώ γύρω στους 50 αναζητούνται στα ερείπια. Ως πιθανότερη αιτία του περιστατικού θεωρείται η διαρροή αερίου που προκάλεσε την έκρηξη, αλλά διεξάγεται έρευνα και για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις και πλημμύρες που ακολούθησαν την τροπική καταιγίδα «Ουσμάν», στις κεντρικές Φιλιππίνες. Τα περισσότερα θύματα πνίγηκαν ή καταπλακώθηκαν από λάσπες και χώματα, ενώ οι φόβοι για δραματική αύξηση των θυμάτων μεγάλωναν. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε δήλωση του Προέδρου Ντουτέρτε ότι όταν ήταν έφηβος είχε παρενοχλήσει εργαζόμενη στο σπίτι της οικογένειάς του, την οποία δήλωση μάλιστα έκανε σε ομιλία με την οποία υποτίθεται ότι ασκούσε κριτική στην υποκρισία της Εκκλησίας, που προσπαθεί να αποσιωπήσει σεξουαλικές επιθέσεις ιερέων σε παιδιά.

ΚΑΪΡΟ.-- Τρεις Βιετναμέζοι τουρίστες και ο Αιγύπτιος ξεναγός τους σκοτώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής και άλλοι 12 τραυματίστηκαν, όταν πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός την ώρα που το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν περνούσε από τον αρχαιολογικό χώρο των πυραμίδων της Γκίζας. Την ευθύνη της επίθεσης δεν ανέλαβε άμεσα κάποια οργάνωση. Ωστόσο, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Σίσι κατηγόρησε τους δράστες για προδοσία και έδωσε εντολή για κλιμάκωση των επιχειρήσεων του στρατού στη Χερσόνησο Σινά και στην Γκίζα το Σάββατο, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 40 υπόπτων για «τρομοκρατία» και σχέσεις με τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».

ΣΑΝΑΑ.-- Οι Σιίτες αντικαθεστωτικοί ένοπλοι Χούτι άρχισαν να αποσύρονται από το λιμάνι της Χοντέιντα, στη Δυτική Υεμένη, το Σάββατο, εφαρμόζοντας συμφωνία εκεχειρίας που είχε επιτευχθεί στις αρχές Δεκέμβρη με την κυβέρνηση της χώρας.

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.-- Στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «Agusta 139» συνετρίβη το Σάββατο στην ορεινή περιοχή Τζεμπέλ Τζάις στο βόρειο τμήμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί όλο το πλήρωμά του. Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε αποστολή διάσωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ