Παρασκευή 4 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Ιεραρχεί την ολόπλευρη ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων

ΠΕΚΙΝΟ.--

«Η εκπαίδευση των στρατιωτών μας και οι πολεμικές προετοιμασίες αποτελούν την πρωταρχική εργασία και το επίκεντρο για τις Ενοπλες Δυνάμεις μας και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαλαρώσουμε καθόλου σε αυτούς τους τομείς». Αυτά αναφέρει κεντρικό άρθρο που δημοσίευσε η «Λαϊκή Ημερησία» - όργανο του ΚΚ Κίνας - την Πρωτοχρονιά, συμπληρώνοντας: «Χρειάζεται να προετοιμαστούμε καλά σε όλους τους τομείς του στρατιωτικού αγώνα και να βελτιώσουμε τη μαχητική ικανότητα των στρατευμάτων μας να ανταποκριθούν σε κάθε έκτακτη περίσταση, χωρίς αποκλεισμούς... Για να βεβαιωθούμε ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην εκάστοτε πρόκληση και να κερδίσουμε όταν προκύψει μία κατάσταση».

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, σημείωσε: «Εξετάζοντας τον κόσμο στη μεγάλη του εικόνα, αντιλαμβανόμαστε ότι αντιμετωπίζουμε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών για πρώτη φορά τον τελευταίο αιώνα. Ο,τι κι αν φέρουν αυτές οι αλλαγές, η Κίνα θα παραμείνει αποφασισμένη και πιστή στην υπεράσπιση της εθνικής της κυριαρχίας και ασφάλειας. Και θα μείνει αναλλοίωτη και η καλή θέληση και ειλικρίνεια με την οποία η Κίνα θα διαφυλάξει την παγκόσμια ειρήνη και θα προωθήσει την κοινή ανάπτυξη...». Αναφερόμενος μάλιστα ειδικά στο πώς η χώρα του ενισχύει την «υπεράσπιση της ασφάλειας», ο Σι ξεχώρισε το παρθενικό ταξίδι που ολοκλήρωσε πρόσφατα το δεύτερο αεροπλανοφόρο της Κίνας αλλά και την πρόσφατη, επίσης παρθενική εμφάνιση του πρώτου αμφίβιου αεροσκάφους κινεζικής κατασκευής.

Η Κίνα ενισχύει τη στρατιωτική της ετοιμότητα προς υπεράσπιση των σχεδιασμών που εντείνει σε όλα τα επίπεδα της αναμέτρησής της με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα του πλανήτη. Αυτό είναι λογικό, όταν στο φόντο οξύνεται η αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ (έκφραση της οποίας είναι ο «εμπορικός πόλεμος»), πυκνώνουν οι εξελίξεις σε Συρία, Παλαιστινιακό, Ουκρανία και άλλες περιοχές της Γης τις οποίες το Πεκίνο μελετά στενά, ακόμα κι αν προς το παρόν δεν παρεμβαίνει τόσο «έντονα», περιπλέκονται οι διεργασίες σε γεωγραφικές ζώνες κρίσιμης σημασίας ειδικά για την περιφέρεια της Ασίας και του Ειρηνικού, όπως η Κορεατική Χερσόνησος, ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στη Νότια Κινεζική Θάλασσα με τις περιπολίες αμερικανικών πολεμικών πλοίων και τα στρατιωτικά γυμνάσια στα οποία συμμετέχουν και δυνάμεις όπως η Ιαπωνία κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ