Παρασκευή 4 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Προεκλογική περίοδος τοπικών εκλογών

ΑΓΚΥΡΑ.--

Τις ενδοαστικές διεργασίες στην Τουρκία εντείνει η προεκλογική περίοδος που ανεπίσημα έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς στις 31 Μάρτη θα γίνει η ανάδειξη νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Το κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό ΑΚΡ επέλεξε τον μέχρι πρότινος πρωθυπουργό και νυν πρόεδρο της Βουλής Μπιναλί Γιλντιρίμ ως υποψήφιο δήμαρχο για την Κωνσταντινούπολη, προσδοκώντας ότι θα καταφέρει να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της χώρας. Από τη μεριά του, το σοσιαλδημοκρατικό CHP, το βασικότερο κόμμα της κεμαλικής αντιπολίτευσης, θα στηρίξει στην Κωνσταντινούπολη τον προερχόμενο από τον επιχειρηματικό κόσμο (Κατασκευές) Εκρέμ Ιμάμογλου, όπως και το νεοφιλελεύθερο «Καλό Κόμμα» (της Μεράλ Αξενέρ, η οποία ίδρυσε άλλο κόμμα, αφού έφυγε από το Εθνικιστικό Κίνημα που σήμερα συνεργάζεται ξανά με το ΑΚΡ).

Η Κωνσταντινούπολη και η Σμύρνη - όπως και γενικά τα δυτικά παράλια της Τουρκίας - είναι περιοχές όπου η αντιπολίτευση συγκεντρώνει σημαντικά ποσοστά. Αλλωστε, την «κινητοποίηση» του ΑΚΡ για να διασφαλίσει ικανοποιητικά ποσοστά προκαλούν οι διαρκείς προσπάθειες της αντιπολίτευσης (στις εκλογές όλων των τελευταίων χρόνων) να διαμορφώσει άξιες «εναλλακτικές» στην ηγεσία Ερντογάν, ώστε να εκπροσωπηθούν καλύτερα τα σύγχρονα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ