Τρίτη 8 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Νέα ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Νέα αεροπορική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, με πρόσχημα την αναίμακτη ρίψη ρουκέτας στο Ασκελόν του νότιου Ισραήλ, πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, βάλλοντας κατά «στρατοπέδων εκπαίδευσης» της ισλαμικής «Χαμάς» κοντά στο Μπέιτ Λαχία, αλλά και σε κτίρια κοντά στις περιοχές Τζαμπάλια και Ζεϊτούν. Κάτοικοι της περιοχής πάντως ανέφεραν πως άκουσαν ισχυρές εκρήξεις, χωρίς να γίνει άμεσα γνωστό αν υπήρξαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Αργότερα, χτες το βράδυ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου με διάγγελμά του στην ισραηλινή τηλεόραση απέρριψε τις κατηγορίες των αστυνομικών και δικαστικών αρχών εναντίον του ιδίου και της συζύγου του, περί διαφθοράς και δωροδοκίας.

Η προσπάθειά του να εμφανιστεί «αδικημένος», λίγους μήνες πριν τις επικείμενες εκλογές της 9ης Απρίλη, ενόχλησε κόμματα της αντιπολίτευσης, που απαίτησαν την παραίτησή του από το αξίωμα του πρωθυπουργού και το διορισμό μεταβατικής κυβέρνησης.

Την Κυριακή, ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, είχε συναντήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για αρκετές ώρες και συζήτησαν όχι μόνο για τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για τις ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με τις σημαντικές επενδύσεις της Κίνας στο ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα και με τις επενδύσεις κινεζικών τηλεπικοινωνιακών ομίλων στο Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ