Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Κιτρινοκόκκινη» αγωνιστική

Η πρωτοπόρος ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είχαν την τιμητική τους στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. Οι «κιτρινόμαυροι» πέρασαν νικηφόρα και από το Μαρούσι, συνεχίζοντας έτσι να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος αήττητοι, ενώ ο Ολυμπιακός μετά από σπουδαία εμφάνιση επικράτησε του Ηρακλή στο Ιβανώφειο.

Στο Μαρούσι η ΑΕΚ με τον αέρα της πρωτοπόρου επικράτησε και της τοπικής ομάδας με 89-79 χάρη στο επιθετικό κρεσέντο του Μιχάλη Κακιούζη (24π), σε συνδυασμό και με την πολύτιμη βοήθεια του Χόλντεν (17π). Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ολιβερ (29π). Ο Αλφόνσο Φορντ ήταν για άλλη μια φορά ο κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» καθώς με 30 πόντους οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 91-76 επί των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν μια ανάλογη επιτυχία όπως επί του Παναθηναϊκού. Από τον Ηρακλή ξεχώρισε ο Χατζηβρέττας (17π).

Κατά τα άλλα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός τα... χρειάστηκε απέναντι στην αξιόμαχη Δάφνη, από την οποία έχανε στο ημίχρονο με 42-37. Οι φωνές του Ομπράντοβιτς, όμως, ξύπνησαν τους πρωταθλητές, που στο δεύτερο ημίχρονο πετυχαίνοντας 68 πόντους(!) νίκησαν τελικά με 105-74. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Νήαρ Ηστ-Ηράκλειο 79-73, ΠΑΟΚ-Ιωνικός Ν.Φ. 96-78, ΚΑΟΔ-Αρης 89-95 παράτ. (κ.α. 76-76), Πανιώνιος-Περιστέρι 77-62.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΕΚ 12, Ολυμπιακός 11, Παναθηναϊκός 11, Πανιώνιος 11, Ηρακλής 10, ΠΑΟΚ 9, Μαρούσι 9, Ηράκλειο 9, ΚΑΟΔ 8, Δάφνη 8, Ιωνικός Ν.Φ 7, Περιστέρι 7, Νήαρ Ηστ 7, Αρης 7.

  • Με πολλά προβλήματα, λόγω κακοκαιρίας, αφού πολλοί από τους διεθνείς που μένουν στα νότια προάστια δεν ήταν στην ώρα τους, έγινε χτες η πρώτη συνάντηση της Εθνικής ομάδας, στην οποία αργοπορημένος έφτασε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Ιωαννίδης. Τελικά, μοναδικός απών ήταν ο στρατευμένος Φραγκίσκος Αλβέρτης, που βρισκόταν στη μονάδα του στην Αλεξανδρούπολη. Το «παρών» έδωσαν και οι τραυματίες Μάγλος και Παπαλουκάς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να δουλέψει στον τομέα της νοοτροπίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ