Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Εδωσε εξετάσεις στο ΣΕΒ

Υπό το βλέμμα του προέδρου του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλου, χτες ο Ακ. Τσοχατζόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής της πολιτικής του προκατόχου του

Οι πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης, που αφορούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, θα υλοποιηθούν μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί, ξεκαθάρισε χτες ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, δίνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την... καλύτερη απάντηση σε όλους όσοι πίστευαν ότι η αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Ανάπτυξης μπορεί να φέρει και αλλαγή πολιτικής. Ο Ακ. Τσοχατζόπουλος χτες, μιλώντας για πρώτη φορά από τη μέρα ανάληψης των νέων καθηκόντων του στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Ανάπτυξης, έκανε σαφές ότι τίποτα δε θα αλλάξει στη ρότα που είχε χαράξει ο προκάτοχός του Ν. Χριστοδουλάκης, και η οποία είναι, η, με κάθε τρόπο εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου. Ετσι, χτες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών, ο υπουργός Ανάπτυξης, θέλησε να δώσει και δημόσια και έμπρακτα τα διαπιστευτήριά του στο ιδιωτικό κεφάλαιο αφού στο χώρο που έγιναν οι ανακοινώσεις, ανάμεσα στα έδρανα των δημοσιογράφων, καθόταν και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Οδ. Κυριακόπουλος!

Πέρα από το αν ο πρόεδρος του ΣΕΒ είχε προσκληθεί από τον υπουργό ή παραβρέθηκε αυτοβούλως, αφού είχε προηγηθεί η πρώτη συνεδρίαση του... Εθνικού Συμβουλίου για την «ανταγωνιστικότητα» ή και ακόμα να... ξεχάστηκε, το ζήτημα είναι ότι μεγαλοβιομήχανοι με την ανοχή της κυβέρνησης, απέκτησαν πλέον το δικαίωμα να ελέγχουν και το τι λένε οι υπουργοί στις συνεντεύξεις Τύπου, προκαλώντας κατ' αυτόν τον τρόπο το κοινό αίσθημα..

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Ανάπτυξης (πάντα υπό το άγρυπνο μάτι του προέδρου του ΣΕΒ) επιχείρησε να «παντρέψει» τις αντιλαϊκές αποφάσεις της κυβέρνησης με λόγια για την κοινωνική ευημερία, την αειφόρο ανάπτυξη και κ.ο.κ., επιδιώκοντας να διατηρήσει ακόμα το πολιτικό προφίλ που του κατασκεύασαν. Την ίδια στιγμή, όμως, διατύπωνε και την προσήλωσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στο ξεπούλημα των Ελληνικών Πετρελαίων, στην κατάργηση του ΠΔ 84/84, στην αναγόρευση της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρήσεων, στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Αναφορικά με την πρώτη χτες σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου για την «ανταγωνιστικότητα», πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό το όργανο δημιουργήθηκε κατόπιν απαιτήσεως του ΣΕΒ, με στόχο την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις, μέσα από τη μείωση του εργατικού κόστους και την επιδότησή τους με δημόσιο χρήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ