Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
OTOE - ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
«Εγκαρδιότητες» πριν τις... απολύσεις

Προκλητικοί πανηγυρισμοί της ΟΤΟΕ, παρά τις συνέπειες που θα έχουν για τους τραπεζοϋπαλλήλους οι ανακατατάξεις στις τράπεζες

Μέσα σε κλίμα «ιδιαίτερα εγκάρδιο και εποικοδομητικό», όπως η ίδια η ΟΤΟΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το προεδρείο της συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο της ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Γιάννη Κωστόπουλο. Την ίδια ώρα οι 24.000 περίπου εργαζόμενοι βιώνουν έντονο κλίμα ανασφάλειας, τόσο επειδή θεωρείται σίγουρη η μείωση προσωπικού στα πλαίσια του νέου ομίλου που θα δημιουργηθεί μετά τη συγχώνευση με την Εθνική Τράπεζα, όσο και επειδή βρίσκονται σε εκκρεμότητα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματά τους.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, υπήρξε διαβεβαίωση ότι «οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να θιγούν». Αυτό φάνηκε να ικανοποιεί ιδιαίτερα την πλειοψηφία της διοίκησής της, παρόλο που και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρ. Πάχτας έκανε λόγο την Κυριακή για εφαρμογή προγράμματος «εθελουσίας εξόδου» για να αντιμετωπιστούν τυχόν ανάγκες μείωσης προσωπικού στη νέα τράπεζα.

Οι προκλητικοί πανηγυρισμοί της ΟΤΟΕ έχουν να κάνουν πρώτα απ' όλα με τη στήριξή της στη συγχώνευση, στα πλαίσια της ενίσχυσης της λεγόμενης ανταγωνιστικότητας. Στη συνάντηση έγινε μάλιστα και γενικότερη συζήτηση για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, μια και η ανώτερη συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων έχει «ευρύτερες» ανησυχίες για την πορεία του κεφαλαίου μέσα και έξω από τη χώρα.

Η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι στη δίωρη συνάντηση έθεσε και το ζήτημα της προστασίας της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και τη ρύθμιση του ασφαλιστικού με βάση τις προτάσεις της. Ο πρόεδρος της ALPHA BANK θεώρησε ότι υπάρχει πρόβλημα με το ασφαλιστικό, το οποίο βλέπει να αντιμετωπίζεται θετικά μεν, αλλά σε «μακροπρόθεσμη προοπτική»!

Σήμερα θα υπάρξει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Εθνικής, Θ. Καρατζά, ενώ αύριο θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της για να εξετάσει συνολικά το ζήτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ