Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΒΕ
Αγωνιστικό κάλεσμα στο συλλαλητήριο

Κάλεσμα για τη μαζική συμμετοχή των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων στο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Πέμπτης απευθύνει η Παναττική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ, μετά από σχετική απόφαση που πάρθηκε σε πλατιά σύσκεψη της Επιτροπής. Οι ΕΒΕ, τονίζεται σε σχετικό κάλεσμα, καταγγέλλουν ότι το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ χρησιμοποιείται σαν πρόφαση από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους προκειμένου να πετύχουν δύο στόχους.

Πρώτος στόχος είναι το άνοιγμα των νέων αγορών και δρόμων προς την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών της Κεντρικής Ασίας, καθώς και η ανάκαμψη των οικονομικών δεικτών του συστήματος που πριν τις 11 Σεπτέμβρη είχε αρχίσει να μπαίνει σε τροχιά κρίσης.

Δεύτερος στόχος είναι η περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών των λαών. Οπως κατήγγειλαν και οι ΕΒΕ, τόσο η αμερικανική κυβέρνηση όσο και οι σύμμαχοί τους θορυβήθηκαν από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των λαών, ενάντια στην «παγκοσμιοποίηση» που επαγγέλλονται, στο Σιάτλ, το Γκέτεμποργκ και τη Γένοβα, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση θορυβήθηκε από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ