Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
Κόντρα στον τρομο-πόλεμο οι αντιστασιακοί

Προσκλητήριο συμμετοχής των αντιστασιακών στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, 8 του Νοέμβρη, από την ΠΕΑΕΑ

Αγωνιστικό προσκλητήριο απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ προς όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, για να συμμετάσχουν στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο, που οργανώνεται την Πέμπτη 8 του Νοέμβρη στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα, ενάντια στην τρομοκρατία των ΗΠΑ, στον πόλεμο και στην «παγκοσμιοποίηση». Στη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση συμμετοχής τονίζεται συγκεκριμένα:

«Συναγωνιστές, συναγωνίστριες, φίλοι της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, με τα φονικά τους όπλα και αυτά του ΝΑΤΟ, της Αγγλίας και με τη σύμπραξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συνακόλουθο την ελληνική κυβέρνηση, με πρόσχημα τα θλιβερά γεγονότα της 11ης του Σεπτέμβρη, έχουν αποδυθεί σ' έναν ανηλεή τρομοκρατικό βομβαρδισμό των πόλεων του Αφγανιστάν, κυνηγώντας, όπως ισχυρίζονται, τον σκληρό πυρήνα των Ταλιμπάν.

Οι δίδυμοι ουρανοξύστες τούς ήρθαν "λουκούμι" για να δικαιολογήσουν, εδραιώσουν και να επεκτείνουν, με τη φωτιά και το σίδερο, την παγκοσμιοποίηση της νέας τάξης του ιμπεριαλισμού και μιλιταρισμού των ΗΠΑ. Οι βάρβαροι βομβαρδισμοί για το γονάτισμα των Ταλιμπάν, οι οποίοι είναι δικό τους κατασκεύασμα, είναι προειδοποίηση για κάθε λαό, για κάθε κυβέρνηση που αντιτίθεται στο οικονομικό-πολιτικό-στρατιωτικό σχεδιασμό της PAX-AMERICANA.

Εμείς οι βετεράνοι της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που με τους αγώνες μας όχι μόνο απελευθερώσαμε τη χώρα μας αλλά και αποτρέψαμε μαζί με τους άλλους λαούς την παγκοσμιοποίηση της χιτλερικής φασιστικής νέας τάξης, συνεχίζουμε τους αγώνες μας για να ματαιώσουμε και αυτή τη νέα τάξη των Μπους, Μπλερ, Σολάνα και ΕΕ. Με τη μαζική ειρηνική πάλη οι λαοί θα τρομοκρατήσουμε την τρομοκρατία των πυραύλων και των βομβών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Στη Ν. Σμύρνη

Καθολική και έντονη ήταν η καταδίκη του τρομοκρατικού πολέμου κατά του λαού του Αφγανιστάν και του ενδεχόμενου επέκτασης, από τους αντιστασιακούς της Νέας Σμύρνης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχτές την Κυριακή. Αλλά και ομόφωνη η απόφαση συμμετοχής στη μεγάλη αντιπολεμική κινητοποίηση της Πέμπτης 8 του Νοέμβρη, όπως και σε κάθε άλλη μορφή αντίστασης στην παγκοσμιοποιημένη βία της «νέας τάξης».

Οι αγωνιστές του μεγάλου αντιφασιστικού αγώνα καταγγέλλουν την πολιτική των «διευκολύνσεων» της κυβέρνησης, που δημιουργεί ευρύτερους κινδύνους τυχοδιωκτικής εμπλοκής της χώρας μας. Ο πόλεμος αυτός, τονίζεται ανάμεσα στα άλλα, προωθεί τα σχέδια της πλανητικής επικυριαρχίας των ΗΠΑ, ελέγχου των πετρελαιοφόρων περιοχών και των δρόμων πετρελαίου, ανακατανομής των αγορών κλπ. Και αποτελεί προέκταση της παγκοσμιοποίησης που συνεπάγεται για τους λαούς του κόσμου και για τον ελληνικό λαό ανεργία, φτώχεια, οικονομική στασιμότητα, ιδιωτικοποιήσεις και υπονόμευση των κοινωνικών κατακτήσεων, ένταση της κρατικής καταστολής, περιορισμό των δημοκρατικών και ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ