Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ
Μεταξύ Ανατολής και Δύσης

ΝΤΟΥΜΠΑΪ-ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Για άλλη μία φορά, ένα ακόμη μήνυμα από τον Νο 1 καταζητούμενο των Ηνωμένων Πολιτειών, τον άνθρωπο που στάθηκε η αφορμή, τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

Και πάλι ένα μήνυμα, διά μέσου του τηλεοπτικού δορυφορικού δικτύου του Κατάρ, «Αλ Τζαζίρα», που ουσιαστικά δεν πρόσθεσε τίποτα ιδιαίτερο παρά μόνο τις εκτενείς αναφορές σε διάφορα «καυτά σημεία της υφηλίου», όπου, σύμφωνα με τον Μπιν Λάντεν, έχουν διεξαχθεί οι «σταυροφορίες της Δύσης», όπως η Παλαιστίνη, φυσικά, και το Ιράκ, αλλά και η Βοσνία, η Σομαλία, το Κασμίρ, αλλά και τη «συνωμοσία» του ΟΗΕ, για την επίτευξη αυτών των σταυροφοριών εκ μέρους της Δύσης.

Ο κόσμος, κατά το μήνυμα του Μπιν Λάντεν, μετά την έναρξη της εκστρατείας των Αμερικανών και των Βρετανών εναντίον του Αφγανιστάν, έχει χωριστεί στα δύο: «Στον κόσμο της Ανατολής και στον κόσμο της Δύσης». Χαρακτήρισε, μάλιστα, τη Δύση «βαρβαρική». «Ο λαός του Αφγανιστάν δεν έχει καμία σχέση με αυτό το ζήτημα. Η εκστρατεία, όμως, παρ' όλα αυτά, συνεχίζει να εξοντώνει άδικα, χωρικούς, πολίτες, παιδιά, γυναίκες και αθώους. Ολη η Δύση, με εξαίρεση μόνο μερικές χώρες, υποστηρίζει αυτή την άδικη και βαρβαρική εκστρατεία».

Συνεπώς, για τον Μπιν Λάντεν πάντα, «αυτός ο πόλεμος, που είναι αποκλειστικά θρησκευτικός», έχει διαιρέσει τον κόσμο σε «Ανατολή, που είναι οι μουσουλμάνοι, και σε Δύση, που είναι οι σταυροφόροι». Για το λόγο αυτό κάλεσε και πάλι τους μουσουλμάνους να είναι ενωμένοι και να διεξαγάγουν ιερό πόλεμο, αφού είναι «θέμα πίστης και όχι ένας πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, όπως Μπους και Μπλερ προσπαθούν να τον απεικονίσουν».

Προπαγάνδα, που δείχνει πόσο απομονωμένος είναι, χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος το τελευταίο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Οσάμα μπιν Λάντεν. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλέισερ, δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε πληροφορίες ότι θα μεταδοθεί και νέο μήνυμα, δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους παρακολούθησε μόνο μικρό απόσπασμα του μηνύματος, καθώς δε δίνει ιδιαίτερη σημασία σε όσα λέει ο Μπιν Λάντεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ