Παρασκευή 11 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Μαχητική συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού πλοίου

Από την πορεία στους δρόμους της πόλης
Από την πορεία στους δρόμους της πόλης
Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, μαζικές και μαχητικές ήταν η συγκέντρωση στο λιμάνι του Βόλου και η πορεία στους δρόμους της πόλης που οργάνωσε χτες βράδυ η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου - με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων κι άλλων μαζικών φορέων της περιοχής - ενάντια στην παρουσία στο λιμάνι του πλοίου «USS Carson City», του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο συμμετέχει, μαζί με την ελληνική 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και τους Αμερικανούς στρατιώτες που έχουν εγκατασταθεί σε Βόλο και Στεφανοβίκειο, στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος». Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη και δεύτερου αμερικανικού πλοίου στη περιοχή και συγκεκριμένα του «USS New York», ανοιχτά του Αλμυρού.

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση ο Θοδ. Καραγιάννης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, αφού αναφέρθηκε στους κινδύνους για τη χώρα μας και το λαό μας που εγκυμονούν η εγκατάσταση αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή μας, σημείωσε ότι η ΕΕΔΥΕ ανησυχεί βαθύτατα για όλες αυτές τις εξελίξεις και εντείνει τη δράση της. Στο πλαίσιο αυτό - είπε - η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου έχει αποφασίσει ένα πρόγραμμα δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα, που θα έχει ως αιχμή την πάλη για:

-- Να φύγουν τα αμερικανικά κατασκοπευτικά drones από την 110 Πτέρυγα Μάχης. Να μη γίνει καμία νέα στρατιωτική βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στην 110 Π.Μ. στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, στο Βόλο, στην Αλεξανδρούπολη, στον Αραξο, στην Ανδραβίδα, στο Ακτιο, στη Σύρο και να κλείσουν άμεσα οι βάσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη Σούδα και σε όλη τη χώρα μας.

Ο Θοδ. Καραγιάννης
Ο Θοδ. Καραγιάννης
-- Να επιστρέψουν, άμεσα, όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές, που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

-- Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που γίνονται για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και σκορπούν το θάνατο, καταστροφές και προσφυγιά. Καμία εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτούς.

-- Να μην υπάρξει καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

-- Να πάψει η κυβέρνηση να δίνει 4 δισ. ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικές δαπάνες και να τα δίνει αυτά για σχολεία και κατοικίες εργατικές, για την Υγεία, για έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

-- Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, να φύγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό αφέντη στον τόπο του.

-- Να καταργηθούν τα πυρηνικά όπλα και να σταματήσουν οι πυρηνικές δοκιμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ