Τρίτη 15 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μέχρι τις 27 Γενάρη ο «Θείος Βάνιας» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνεχίζονται για ακόμα δύο βδομάδες, έως τις 27 Γενάρη, οι παραστάσεις του έργου του Αντον Τσέχοφ «Θείος Βάνιας».

Μία ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία του Αντον Πάβλοβιτς Τσέχοφ, όπου η ψευδαίσθηση και η απόγνωση ανταγωνίζονται το χιούμορ και την ελπίδα... Για πολλά χρόνια ο Βάνιας και η ανιψιά του Σόνια ζουν ήρεμα και αρμονικά στην επαρχία συντηρώντας τα χτήματα και την περιουσία της οικογένειας. Οταν όμως ένα καλοκαίρι ο πατέρας της Σόνιας έρχεται από την πρωτεύουσα μαζί με τη νέα του γυναίκα, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι κρυφές αντιπαλότητες της οικογένειας έρχονται στην επιφάνεια και καταστρέφουν κάθε ηρεμία...

Σημειώνει στο πρόγραμμα της παράστασης ο Γιώργος Κιμούλης, που ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο και υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση:

«Ο Τσέχοφ, με τον "Θείο Βάνια", στέλνει ένα μήνυμα θυμού ενάντια στην απαισιοδοξία και την προσαρμογή. Παρουσιάζει τον άνθρωπο με τις αδυναμίες του, αλλά συγχρόνως δείχνει πως δεν είναι μόνο δραματικά αδύναμος, είναι και γελοίος. Είναι εμφανές το τρυφερό του βλέμμα πάνω στα παραιτημένα πρόσωπα, αλλά ταυτόχρονα είναι εμφανής και η ειρωνεία του, όταν ο ηττημένος ή αποτυχημένος αρθρώνει τη γελοία φράση: "Ο κόσμος δεν αλλάζει"...».

Μετάφραση - σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης. Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα. Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη. Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου.

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Τάσος Νούσιας, Στέλλα Καζάζη, Γιώργος Ψυχογιός, Μάγδα Λέκκα, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μαίρη Νάνου, Κώστας Κοράκης.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο στις 18.00 και 21.00, Κυριακή στις 19.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ