Τρίτη 15 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Σήμερα η προσφορά των 300 δωρεάν θέσεων σε ανέργους

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει 300 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της όπερας του Τζουζέπε Βέρντι «Σιμόν Μποκανέγκρα», την Παρασκευή 18 Γενάρη, στις 19.00, στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Ο «Σιμόν Μποκανέγκρα», μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του Τζουζέπε Βέρντι, ανοίγει το 2019 για την Εθνική Λυρική Σκηνή, από τις 19 Γενάρη και για έξι παραστάσεις.

Με τον «Σιμόν Μποκανέγκρα», ο Τζουζέπε Βέρντι έπλασε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς ρόλους για φωνή βαρύτονου. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στον «Φοίνικα» της Βενετίας το 1857. Περίπου 25 χρόνια αργότερα, ο Βέρντι παρουσίασε την αναθεωρημένη εκδοχή της όπερας στη Σκάλα του Μιλάνου, προσθέτοντας ορισμένες αριστουργηματικές σκηνές, βασισμένες σε επιστολές του Πετράρχη - μία απευθυνόμενη στο ιστορικό πρόσωπο, τον δόγη της Γένοβας Σιμόνε Μποκανέγκρα, και μία στον τότε δόγη της Βενετίας. Σήμερα ο «Σιμόν Μποκανέγκρα» συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερες όπερες του συνθέτη.

Τον ομώνυμο ρόλο θα ερμηνεύσουν δύο διεθνώς καταξιωμένοι Ελληνες βαρύτονοι, οι Δημήτρης Πλατανιάς και Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ενώ το καστ συμπληρώνουν διακεκριμένοι Ελληνες και ξένοι μονωδοί, όπως οι Τσέλια Κοστέα, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Ραμόν Βάργκας, Αννα Στυλιανάκη, Πέτρος Μαγουλάς, Δημήτρης Πακσόγλου κ.ά.

  • Η διανομή των δωρεάν θέσεων για τη γενική δοκιμή - με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας - θα γίνει στο εκδοτήριο της «Ticket Services» (Πανεπιστημίου 39, εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), σήμερα Τρίτη 15 Γενάρη, από τις 12.00 έως τις 17.00. Σημειώνεται ότι ο κάθε κάτοχος δελτίου / βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο θέσεις για τη γενική δοκιμή.

Πληροφορίες: 2130885700.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ