Τετάρτη 16 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Φτηνή εργατική δύναμη και πολύ μπαρούτι έχει η «δίκαιη ανάπτυξη»

Τους κομπασμούς του πρωθυπουργού για την υποτιθέμενη τόλμη και γενναιότητα που επέδειξε στη διάρκεια της θητείας του, παίρνοντας ρίσκα και μη φοβούμενος το πολιτικό κόστος, στηλίτευσε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, στην παρέμβασή της, σημειώνοντας πως δεν είναι θέμα τόλμης το να υπογράφεις μνημόνια, να διατηρείς σε ισχύ χιλιάδες μνημονιακούς νόμους, να μετατρέπεις την Ελλάδα σε ορμητήριο στρατιωτικών επιχειρήσεων και χώρο προετοιμασίας πιο γενικευμένων πολεμικών επιχειρήσεων.

Οπως δηκτικά ανέφερε, για τους κομμουνιστές και τους πραγματικά προοδευτικούς και ριζοσπάστες η ανδρεία, το θάρρος και η τόλμη συνδέονται με πεδία σύγκρουσης και αναμέτρησης με έναν ισχυρό και επικίνδυνο αντίπαλο, και όχι για χαρακτηριστικά που χρειάζονται προκειμένου να ασκήσεις μια πολιτική όπως αυτή που εφάρμοσε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχοντας μαζί του τον ΣΕΒ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ κ.ά.

Πρόσθεσε πως όταν ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν τον φοβίζει το πολιτικό κόστος, απευθύνεται στο λαό, σηκώνει το χέρι του στο λαό, δεν τον απειλεί μόνο, όπως είδαμε και πρόσφατα με τα ΜΑΤ, αλλά του λέει ότι έχει την ικανότητα να τον κοροϊδεύει, να τον τουμπάρει και τον κουμαντάρει, άρα το πολιτικό κόστος δεν του είναι και τόσο μεγάλο.

Η Αλ. Παπαρήγα κατήγγειλε και τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως «όταν κάνεις συνεργασία με ένα κόμμα εθνικιστικό, ακροδεξιό, με παρωχημένες αντιλήψεις, αυτό δεν σημαίνει ανοχή, βοήθεια αντικειμενικά στη διάδοση αυτών των απόψεων;», ενώ ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για την επίπλαστη προοδευτικότητα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, έφερε την παρουσία στην εκδήλωση της «κεντροαριστεράς» στο Μέγαρο Μουσικής ενός καθηγητή Πανεπιστημίου που σε βιβλία του διατυπώνει την άποψη ότι δεν ήταν απαραίτητο να γίνουν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ, γιατί η δράση τους οδήγησε στα γερμανικά αντίποινα.

Σχολιάζοντας εξάλλου την επαναλαμβανόμενη δήλωση του πρωθυπουργού σύμφωνα με την οποία «επιδιώκουμε η Ελλάδα να γίνει ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια», διερωτήθηκε με νόημα: «Αν το πει ο Ράμα για την Αλβανία; Αν βγει ο Βούτσιτς και πει ηγετική δύναμη η Σερβία, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός; (...) Αυτή είναι η αριστερή έκφραση; (...) Τι θα πει ηγετική δύναμη; Να γίνουμε η Γερμανία των Βαλκανίων; Να είμαστε το στρατιωτικό, πολιτικό, οικονομικό χερούλι - μεντεσές είπε ο Πάιατ - στα Βαλκάνια; (...) Οχι, ηγετικό ρόλο της Ελλάδας δεν τον θέλουμε ούτε στα Βαλκάνια ούτε στον κόσμο, αυτό δείχνει ότι εθνικισμός και κοσμοπολιτισμός δεν έχουν κόκκινη διαχωριστική γραμμή (...) Εμείς θέλουμε την Ελλάδα παράγοντα κατά του εθνικισμού, του ιμπεριαλισμού, του διαίρει και βασίλευε, όλων εκείνων που τσακώνονται για τους αγωγούς», υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα.

Τέλος, ασκώντας κριτική στο κυβερνητικό επιχείρημα ότι οι βάσεις «φέρνουν δουλειές», σημείωσε πως «εσείς λέτε στο λαό: Θέλεις να μείνει η ΕΑΒ; Δεν έχει άλλο ρόλο απ' το να επισκευάζει τα αεροπλάνα των Αμερικανών, που μπορεί να βομβαρδίζουν από δω κι από κει, στο Ιράν, στη Συρία! Θέλετε δουλειά; Πρέπει να διευρυνθεί η Σούδα, πρέπει να έρθουν πυρηνικά, γιατί έτσι είναι, η στρατιωτική επιθετική βιομηχανία δημιουργεί θέσεις εργασίας και η προετοιμασία του πολέμου ακόμα περισσότερες... Η "δίκαιη ανάπτυξη" έχει και φτηνή εργατική δύναμη και πολύ μπαρούτι»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ