Τετάρτη 16 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Διπλό κακό για τον Προμηθέα

Ηττα στην Τουρκία γνώρισε ο Προμηθέας για το FIBA Champions League

Eurokinissi

Ηττα στην Τουρκία γνώρισε ο Προμηθέας για το FIBA Champions League
Την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση στο επόμενο γύρο του FIBA Champions League έχασε ο Προμηθέας Πάτρας, μετά τη χτεσινή του ήττα στην Τουρκία από την Μπεσίκτας με 96-74 για την 11η αγωνιστική του 4ου ομίλου. Απόψε αγωνίζονται οι άλλοι οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας στη διοργάνωση, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, για τον 3ο και 2ο όμιλο αντίστοιχα.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Προμηθέας «κατέρρευσε» στο δεύτερο ημίχρονο και υπέστη βαριά ήττα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχασε και το πλεονέκτημα σε τυχόν ισοβαθμία, καθώς η Μπεσίκτας με το +22 της νίκης της υπερκάλυψε τη διαφορά των 11 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στην Πάτρα, ενώ πλησίασε και την ελληνική ομάδα στη μία νίκη (7-4 ο Προμηθέας, 6-5 Μπεσίκτας).

Οι Πατρινοί παρέμειναν στη διεκδίκηση της νίκης μόνο για 20 λεπτά, πηγαίνοντας μάλιστα στα αποδυτήρια με προβάδισμα (38-42). Στην επανάληψη όμως η Μπεσίκτας, που «καιγόταν» για τη νίκη, «έτρεξε» ένα σερί 20-3 και έγινε το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Ο Προμηθέας έκανε την ύστατη προσπάθεια να μείνει ζωντανός και μείωσε σε 65-57 στο 29', η τουρκική ομάδα όμως τον «αποτελείωσε» στην 4η περίοδο, με όπλο τα τρίποντα.

Μπεσίκτας: Αλ, Γκεγίκ, Ριτς 13, Βεϊσέλογλου 7, Γιλντιζλί 7, Μπένζινγκ 12, Μπούβα 14, Τσαντεκίν, Γκίμπσον 10, Μουτάφ, Πρέσι 17, Σιπάχι.

Προμηθέας: Γερομιχαλός 6, Κασελάκης 10, Λίποβι 6, Παρκς 11, Σανδραμάνης 3, Μπράουν 5, Ελις, Χολ, Κατσίβελης 10, Μέιερ 6, Σαλούστρος 3, Τσαϊρέλης 9.

ΑΕΚ: Για να μείνει 1η

Μετά το τέλος του νικηφόρου της σερί των 8 αγώνων στο Μπάμπεργκ, η ΑΕΚ ψάχνει απόψε απόψε την επιστροφή στις επιτυχίες με αντίπαλο την Ντιζόν στο ΟΑΚΑ (19.30 - Novasports 2), συνεχίζοντας να δίνει τη μάχη της κατάκτησης της πρωτιάς στον 3ο όμιλο (έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση). Ενισχυμένη με τον Θίοντορ, με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Κολοσσού για το πρωτάθλημα και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, η «Ενωση» καλείται να αποδείξει το ρόλο της ως φαβορί της αναμέτρησης.

ΠΑΟΚ: Να «κλειδώσει» την πρόκριση

Τη νίκη που θα σημάνει την εξασφάλιση μίας θέσης στην επόμενη φάση ψάχνει στη Γαλλία ο ΠΑΟΚ ενάντια σε μία από τις βασικές του αντιπάλους στον 2ο όμιλο, τη Ναντέρ (21.30 - Novasports 2). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και επιδιώκει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του το τελευταίο διάστημα με μία ακόμα νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ