Τετάρτη 16 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Διεκδίκησε ξανά τον τίτλο του «καταλληλότερου»...

INTIME NEWS

Για «άθλιο θέατρο» που έστησαν οι Π. Καμμένος και Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, «προκειμένου να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες εξουσίας, να κυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ».

Επαναφέροντας τα περί «σκανδάλων» και «κολλητών», ζήτησε εκλογές γιατί «χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση με νωπή εντολή για να βάλει μπροστά την οικονομία», εμφανιζόμενος, για ακόμη μια φορά, ως ο καταλληλότερος να συνεχίσει την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος του κεφαλαίου.

Παραπέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ συνέδεσε τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντας τις διεργασίες «προμελετημένη μεθόδευση» για το Σκοπιανό.

Χωρίς, βέβαια, να πει κουβέντα για το κύριο επίδικο της συμφωνίας - την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή των Βαλκανίων - επανέλαβε την πάγια ρητορική της αντιπολίτευσης: «Ο κ. Τσίπρας παραχωρεί στους γείτονες "μακεδονική" ταυτότητα και γλώσσα. Και ο κ. Καμμένος μονόγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών, όταν καταψήφιζε τη δική μας πρόταση μομφής τον Ιούνιο». Τόνισε, εξάλλου, ότι όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ψηφίζει «Ναι» και στη συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «δεκανίκια» και «κομπάρσους» τους βουλευτές που εξελέγησαν με άλλα κόμματα και συμφώνησαν να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, όπως και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μίλησε, ακόμα, για «πολιτικά ναυάγια που έβριζαν τον κ. Τσίπρα και τώρα τρέχουν πίσω του εκλιπαρώντας για ένα κομμάτι εξουσίας».

Στηλιτεύοντας, τέλος, την απόφαση Τσίπρα να τοποθετήσει τον τ. αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Αμυνας, σημείωσε πως καμία κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία αξιωματικό, προκαλώντας έναν ακόμα γύρο κάλπικης αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό, που τον κατηγόρησε για ασέβεια και προσβολή προς τις Ενοπλες Δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ