Τετάρτη 16 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί

Ως αναγκαίο «μπαλαντέρ» για τη διαμόρφωση σταθερών κυβερνήσεων που χρειάζεται το σύστημα για την καπιταλιστική κερδοφορία και ανάπτυξη, εμφάνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), Φώφη Γεννηματά, το κόμμα της, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «κυβέρνηση μειοψηφίας», στην οποία δεν μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, γιατί «δεν την εμπιστευόμαστε για να χειριστεί τα εθνικά θέματα» ούτε «την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και την ανάκαμψη της οικονομίας», τονίζοντας ότι «έχετε εγκλωβίσει τη χώρα στα υψηλά πλεονάσματα, στην υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων», «δεν έχετε καταφέρει να φέρετε επενδύσεις». Οπως είπε, «ριζική αλλαγή πορείας αυτού του τόπου» μπορεί να έρθει μόνο με «την ευρύτερη συνεννόηση», δηλαδή τον «δρόμο που προτείνουμε εμείς», ώστε να προκύψει «κυβέρνηση προοδευτική».

Ο αρχηγός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στα Δ. Βαλκάνια, επιδόθηκε σε εθνικιστικό παραλήρημα όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, από την οποία είπε ότι «το μείζον είναι το όνομα». Ενώ στο φόντο των γενικότερων διεργασιών του αστικού συστήματος, εξαπέλυσε επίθεση κυρίως στη ΝΔ λέγοντας «πώς μπορεί να είναι δεξιά» όταν «δεν έχει ξεκάθαρη θέση στο όνομα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εξαπέλυσε πυρά στον πρώην πλέον βουλευτή του κόμματός του Σπ. Δανέλη, επειδή θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στη συνέχεια ξεδίπλωσε όλη την αντιλαϊκή ατζέντα του κόμματός του (αποκρατικοποιήσεις, Παιδεία συνδεδεμένη με την αγορά κ.ο.κ.) καμαρώνοντας μάλιστα ότι «ψηφίσαμε και δώσαμε ζωή σε νομοθετήματα που χωρίς εμάς δεν θα περνούσαν», όπως δηλαδή το 3ο μνημόνιο, δείχνοντας την προθυμία του να στηρίξει τα ζητούμενα του κεφαλαίου. Ωστόσο, δεν είπε λέξη για το ποια θα είναι η στάση του Ποταμιού όταν έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, τέλος, αφού είπε ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και ότι «δεν θα είναι επωφελής η συμφωνία των Πρεσπών» καθώς «εξαπατούν άλλη μια φορά την Ελλάδα οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί», προέβλεψε ότι η Ενωση Κεντρώων θα είναι και στην επόμενη Βουλή, επειδή «θα έχει στήριξη από την κοινωνία», η οποία «γνωρίζει ότι είναι πολύ επικίνδυνη μία αυτοδύναμη ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ