Τετάρτη 16 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
«Μέτρα για την επιχειρηματικότητα» μακριά από τις ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων

Μακριά από τα τεράστια προβλήματα και τις ανάγκες της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων κινείται η σειρά μέτρων για την «ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» στα οποία αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Δραγασάκης κατά την συνάντηση που πραγματοποίησε με το προεδρείο της ΕΣΕΕ.

Στην πραγματικότητα, ο υπουργός Οικονομίας παρουσίασε μια σούμα από όλα εκείνα τα μέτρα που το προηγούμενο διάστημα προώθησε η κυβέρνηση και από άλλα που αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα, τα οποία ενισχύουν κατά κύριο λόγο τις μεγαλύτερες μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν υψηλούς τζίρους και απασχολούν αρκετούς εργαζόμενους. Μεταξύ άλλων ο υπουργός αναφέρθηκε σε διάφορα «χρηματοδοτικά εργαλεία» για τη χρηματοδότηση τέτοιων επιχειρήσεων, σε δράσεις που αφορούν την ενίσχυση του εξαγωγικού τους προσανατολισμού, σε χρηματοδοτήσεις για την επέκταση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών τους κ.ά.

Πρόκειται φυσικά για μέτρα που δεν δίνουν καμία διέξοδο στη μεγάλη μάζα των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, οι οποίοι βλέπουν χρόνο με το χρόνο τους τζίρους τους να μειώνονται, ενώ ενισχύονται συνεχώς οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του χώρου.

Αυτό υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων», Ν. Βουρλάκης, στην τοποθέτησή του, τονίζοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης, που προωθείται με τη συναίνεση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΣΕΕ, είναι εχθρική προς τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών εμπόρων, δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας του κλάδου.

Ενδεικτικό της κυβερνητικής προσήλωσης σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική είναι το γεγονός ότι όταν οι εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» επανέφεραν τα θεμελιώδη αιτήματα επιβίωσης για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους, με βασικό αυτό της επαναφοράς του αφορολόγητου, ο υπουργός Οικονομίας έδωσε την κλασική απάντηση ότι... καπιταλισμό έχουμε και η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι επίσημοι δείκτες μαρτυρούν τα αδιέξοδα (2011-03-05 00:00:00.0)
Η πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ βάζει τα λουκέτα (2010-08-12 00:00:00.0)
Αγώνας για ένα άλλο φορολογικό σύστημα (2004-07-10 00:00:00.0)
Οι συμβιβασμένοι της ΕΣΕΕ (2003-08-15 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο της φιλομονοπωλιακής πολιτικής (2002-02-10 00:00:00.0)
Εδώ... καράβια χάνονται και αυτοί εμμένουν στο "διάλογο" (1996-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ