Τετάρτη 16 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Σε δίκη 6 στελέχη του ΚΚΕ για κινητοποίηση για την προστασία λαϊκής κατοικίας

Διαμαρτυρία από συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς

Στα δικαστήρια σέρνει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 6 στελέχη του ΚΚΕ στο νομό Πρέβεζας, εκλεγμένα στη Περιφέρεια, σε εργατικά σωματεία καθώς και σε άλλους κοινωνικούς φορείς, επειδή διαδήλωσαν υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας αυτοαπασχολούμενου που οδηγούνταν σε πλειστηριασμό.

Στις 13 Φλεβάρη μάλιστα θα ακολουθήσουν και νέες δίκες αγωνιστών για τον ίδιο λόγο, με τις δίκες σε βάρος των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς να φτάνουν συνολικά τις τρεις στο νομό Πρέβεζας!

Απαντώντας στις διώξεις και στην ποινικοποίηση των αγώνων, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς καλούν σήμερα, Τετάρτη, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια, στις 9 π.μ. Στην κινητοποίηση καλούν το Νομαρχιακό Τμήμα Πρέβεζας της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Περιφέρειας Ηπείρου, ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Πρέβεζας της ΑΔΕΔΥ, το οποίο για τον ίδιο λόγο έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας (9 π.μ. έως 1 μ.μ.), σε ψήφισμά του καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «με δικό της νόμο ποινικοποιούνται οι αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς και οπλίζει το χέρι των δυνάμεων καταστολής. Για να υπερασπιστεί τα κέρδη των τραπεζιτών δεν διστάζει να κλέβει τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών! Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων δεν διστάζει να καταστέλλει κάθε φωνή που αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή της πολιτική. Με το δικό της νόμο, αφού προηγήθηκε μια ολόκληρη διαδικασία προανακρίσεων, στέλνουν συναδέλφους μας στην Πρέβεζα σε δίκη (...) γιατί έκαναν το αυτονόητο, με συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους υπερασπίστηκαν την πρώτη κατοικία συμπολίτη τους».

Απαντώντας στις διώξεις προειδοποιεί: «Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες και αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το λαό και τη νεολαία. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών οικογενειών».

Καταγγελία από την ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ

Τη δίωξη των 6 στελεχών του Κόμματος και τη συνολικότερη ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων καταγγέλλει και η Κομματική Οργάνωση Πρέβεζας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «ποινικοποιεί για ακόμα μία φορά τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις αλληλεγγύης σωματείων, φορέων κ.λπ. ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Χρησιμοποιεί για άλλη μία φορά τους μηχανισμούς του αστικού κράτους (αστυνομία - δικαστήρια) προκειμένου να τρομοκρατήσει αγωνιστές που αλληλέγγυα στάθηκαν στο πλευρό συναδέλφου που του πλειστηρίαζαν την πρώτη κατοικία».

Και καταλήγει: «Οσα μέτρα εκφοβισμού και καταστολής κι αν επιστρατεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επικρατήσει "σιγή νεκροταφείου" δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες κι αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το ΚΚΕ, τα σωματεία, τους φορείς και το λαό και όσους αντιστέκονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ