Τετάρτη 16 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Συνέχιση διεργασιών με μοχλό τη συμφωνία των Πρεσπών

Συνεχίζεται το «πήγαινε - έλα» των στελεχών των αστικών κομμάτων στο πλαίσιο των διεργασιών αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, διαδικασία που επιταχύνεται με «μοχλό» και τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αναμένεται να έρθει τις αμέσως επόμενες μέρες στη Βουλή, μετά και την ολοκλήρωση της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού τέθηκε ο βουλευτής Σπ. Δανέλλης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Το Ποτάμι κεντρικά είχε δηλώσει ότι καταψηφίζει την πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και ότι θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο με δηλώσεις τους στελέχη του άφηναν χτες ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής της στάσης τους απέναντι στη συμφωνία.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ προσχώρησε χτες ο Αρ. Φωκάς, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης. Είχε εκλεγεί με την Ενωση Κεντρώων και κατόπιν «ανεξαρτητοποιήθηκε». Λέγεται, εξάλλου, ότι ο Π. Καμμένος είναι σε συζητήσεις με τουλάχιστον άλλον ένα «ανεξάρτητο» βουλευτή για να διασφαλίσει Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Οι διεργασίες και το παζάρι μεταξύ των αστικών κομμάτων προκαλούν αναταράξεις και στο Κίνημα Αλλαγής, όπου «ανοιχτή» θεωρείται η στάση που θα κρατήσει ο Θ. Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ.

Σε αυτό το πλαίσιο, την αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Αθήνας Λ. Παπαγιαννάκης. Με επιστολή παραίτησης στην Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι «η επί της αρχής διαφωνία μου με τη στάση του Κινήματος στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και οι πρόσφατες τοποθετήσεις στελεχών αλλά και της ίδιας της προέδρου για τους υποστηρικτές της συμφωνίας είναι δύο από τους λόγους. Οι ανεπίτρεπτοι χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες δεν αρμόζουν σε μια παράταξη που θέλει να λέγεται προοδευτική και προφανώς δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια διεύρυνσης του χώρου μέσω συναινέσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ