Σάββατο 19 Γενάρη 2019 - Κυριακή 20 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανελλαδική κινητοποίηση για τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα

Την Παρασκευή 25 Γενάρη

Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων διεκδικεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων, με πανελλαδική συγκέντρωση που οργανώνει την Παρασκευή 25/1, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Οπως εξηγεί η Ομοσπονδία, τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα «αντιπροσωπεύουν πραγματικές μέρες δουλειάς και ασφάλισης, για τις οποίες ο ασφαλιστικός φορέας (ΕΦΚΑ) έχει εισπράξει πολλά εκατομμύρια ευρώ σε εισφορές και συνεχίζει να εισπράττει». Αντίστοιχα, η αναγνώριση και διανομή τους είναι «η επιστροφή στους οικοδόμους της κλεμμένης ασφάλισής τους». Μάλιστα, στην περίπτωση των συγκεκριμένων ενσήμων, «αυτός που κλέβει την ασφάλιση των οικοδόμων δεν είναι ο συνήθης ύποπτος, δηλαδή η μεγαλοεργοδοσία, αλλά το ίδιο το κράτος, που βάζει στα ταμεία του έσοδα και δεν αποδίδει τα ένσημα στους δικαιούχους».

«Απορρίπτουμε την απάντηση των κυβερνώντων, που μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά στα Ταμεία για να γίνει αναγνώριση και διανομή των "υπέρ αγνώστων". Εμείς δεν ζητάμε να ξαναπληρώσουμε για να μας δοθούν τα ένσημα που έχουμε δουλέψει. Απαιτούμε να διανεμηθούν εδώ και τώρα στο ασφαλιστικό μητρώο κάθε δικαιούχου. Οπως ακριβώς συμβαίνει για κάθε εργαζόμενο που δουλεύει, ασφαλίζεται και πληρώνει τις εισφορές του στον ασφαλιστικό φορέα», ξεκαθαρίζει η Ομοσπονδία.

Ο αγώνας αυτός συνδέεται με τη ζωή και τη δυνατότητα των οικοδόμων να έχουν σύνταξη. «Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, είναι ένοχη απέναντι σε χιλιάδες οικοδόμους που τους έχει αναγκάσει στα 60 και τα 65 χρόνια τους να ψάχνουν να βρουν μεροκάματο, να δουλεύουν στο μαδέρι, ενώ θα έπρεπε ήδη να συνταξιοδοτούνται και να παίρνουν συντάξεις που να μπορούν να ζήσουν, και όχι αυτό το αίσχος που η κυβέρνηση ονομάζει σύνταξη, στην οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε δικαίωμα», τονίζει η Ομοσπονδία και καλεί όλους τους οικοδόμους να συμβάλουν στην επιτυχία της κινητοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ