Σάββατο 19 Γενάρη 2019 - Κυριακή 20 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
Στο Πεκίνο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

ΠΕΚΙΝΟ.--

Συγκλίσεις αλλά και διαφωνίες που επιδρούν στην πορεία ενίσχυσης της συνεργασίας Πεκίνου - Βερολίνου αναδείχτηκαν στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή στο Πεκίνο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς, με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Χαν Ζενγκ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Σινχουά», ο Χαν κάλεσε σε κοινή διαφύλαξη της «διεθνούς πολυμέρειας» και μιας «διεθνούς τάξης βασισμένης σε κανόνες», αλλά και στην ανάδειξη των δύο χωρών σε πρότυπα αλλά και ηγετικές δυνάμεις για μια συνεργασία αμοιβαίου οφέλους και κοινής ανάπτυξης στην παγκόσμια αρένα.

Από τη μεριά του, ο Σολτς μετέφερε τη βούληση της Γερμανίας να ενισχύσει την «πραγματιστική συνεργασία», να προστατεύσουν από κοινού το πολυμερές εμπορικό σύστημα, αλλά και να προωθήσουν τη σταθερότητα και την ευημερία της παγκόσμιας οικονομίας.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο ο Σολτς αναμενόταν να συμπροεδρεύσει και στο δεύτερο Χρηματοπιστωτικό Διάλογο Υψηλού Επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών.

Στο δικό του ρεπορτάζ, το αμερικανικό «Ασοσιέιτεντ Πρες» (AP) μιλούσε για δεσμεύσεις που οι δύο πλευρές αντάλλαξαν για να «ανοίξει» περισσότερο η καθεμία την αγορά της για κεφάλαια της άλλης, στο πλαίσιο και κοινών προβληματισμών για την αντιμετώπιση των πιο «προστατευτικών» επιλογών της κυβέρνησης Τραμπ. Αν και δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, ο Σολτς ισχυρίστηκε ότι πλέον οι Γερμανοί τραπεζίτες και χρηματοπιστωτές «έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην κινεζική βιομηχανία (...) Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που περιμέναμε εδώ και καιρό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ