Σάββατο 19 Γενάρη 2019 - Κυριακή 20 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
Αθωώθηκαν τα μέλη και στελέχη του ΚΚ Πολωνίας

Αθώοι κρίθηκαν από το Δικαστήριο της πόλης Ντάμπροβα Γκορνίτσα τα στελέχη του ΚΚ Πολωνίας, μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε 2,5 χρόνια.

Τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας του ΚΚ Πολωνίας «Μπρζασκ» διώκονταν με τις ανυπόστατες κατηγορίες περί «δημόσιας προώθησης ολοκληρωτικού συστήματος». Είχαν καταδικαστεί από το Διοικητικό Δικαστήριο σε 9 μήνες κοινωνικής εργασίας, απόφαση που το Εφετείο του Κατοβίτσε θεώρησε «μη επαρκή» και ανέπεμψε την υπόθεση στο Δικαστήριο της επαρχιακής πόλης Νταμπρόβα Γκορνίτσα, επικαλούμενο «νέα στοιχεία και υλικό κατηγορίας». Το έωλο αυτό κατηγορητήριο κατέρρευσε για άλλη μια φορά στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από τα επιχειρήματα και τη σθεναρή στάση των στελεχών του ΚΚ Πολωνίας, που υπερασπίστηκαν το σοσιαλισμό, τη Σοβιετική Ενωση και τις αρχές των ΚΚ από το ψέμα και τη διαστρέβλωση της Ιστορίας.

Το ΚΚΕ όλο αυτό το διάστημα εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη του, με κινητοποιήσεις και παραστάσεις στην πολωνική πρεσβεία στην Ελλάδα, με επισκέψεις στελεχών του στην Πολωνία και πρωτοστατώντας στην πολύμορφη έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης από το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ