Τρίτη 22 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παράταση παραστάσεων

«Αρης»

Dimitra Psichogiou DPS

«Αρης»
Εως την Κυριακή των Βαΐων 21 Απρίλη παρατείνονται και οι δυο παραστάσεις που παίζονται αυτήν τη σεζόν στον Τεχνοχώρο «Cartel» (Μικέλη 4 & Αγ. Αννης, Βοτανικός - Στάση μετρό «Ελαιώνας» - τηλ. 693 989 8258). Η θερμότατη υποδοχή που το αθηναϊκό κοινό επιφύλαξε και στις δυο παραστάσεις, «Αρης» της Σοφίας Αδαμίδου και «Ανθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, οδήγησε στην παράταση για τους επόμενους μήνες.

Οι μέρες και ώρες των παραστάσεων: «Αρης»: Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στις 19.00 και «Ανθρωποι και Ποντίκια»: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15.

Το «Ανθρωποι και ποντίκια» είναι μια σκληρή μα και βαθιά ανθρώπινη ιστορία διαψευσμένων ονείρων. Η αγωνιώδης και συγκινητική προσπάθεια των ανθρώπων του μόχθου για επιβίωση μέσα στις πιο δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, ο ρατσισμός, το απατηλό όνειρο για μια μικρή ιδιοκτησία, η δύναμη της φιλίας, η σημασία της ελπίδας, τα ιδανικά της αφοσίωσης, της πίστης, της αυτοδιάθεσης και της αλληλεγγύης καθιστούν το έργο επίκαιρο και διαχρονικό, ενώ επιτρέπουν μια σύγχρονη ανάγνωση και σκηνοθετική προσέγγιση που υπογράφει ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Δρόσος, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Στέλιος Τυριακίδης, Μάνος Καζαμίας, Γιώργος Σιδέρης, Γιανμάζ Ερντάλ, Θάνος Περιστέρης, Αγγέλα Πατσέλη. Μετάφραση - Ελεύθερη απόδοση: Σοφία Αδαμίδου. Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης. Σκηνικά - Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη

2ος χρόνος επιτυχίας

«Ανθρωποι και ποντίκια»
«Ανθρωποι και ποντίκια»
Το έργο «Αρης» με τον Τάσο Σωτηράκη βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, του Αρη Βελουχιώτη, του ανθρώπου που ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανοϊταλική κατοχή, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά, με αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης

Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους. Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τραγούδι «Αρη μου», σε στίχους Αγλαΐας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ