Τετάρτη 24 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία»

Πανελλαδικές συγκεντρώσεις αύριο, για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα οι συνταξιούχοι ξαναβγαίνουν στους δρόμους, αύριο Πέμπτη, αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν την κοινωνική ασφάλιση και διεκδικώντας ανθρώπινες συντάξεις. Ετσι, για αύριο, προγραμματίζονται πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και θα ακολουθήσει πορεία στο μέγαρο Μαξίμου. Στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί παμμακεδονική συγκέντρωση, στην Καβάλα θα γίνει συγκέντρωση συνταξιούχων Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί παμπελοποννησιακή συγκέντρωση, στο Βόλο συγκέντρωση συνταξιούχων από όλη τη Θεσσαλία, στο Λασίθι θα γίνει παγκρήτια συγκέντρωση και στα Γιάννενα πανηπειρωτική συγκέντρωση.

«Να μη λείψει κανείς» καλούν με κοινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - Δημοσίου και τονίζουν πως «παλεύουμε ενάντια στην πολιτική λιτότητας, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και στη λεηλασία των Ταμείων μας, αλλά και ενάντια στην απαράδεκτη συμπεριφορά του υπουργού Γ. Παπαντωνίου, στην προηγούμενη κινητοποίησή μας στις 4 Νοέμβρη».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων της Μακεδονίας τόνισαν πως «κατάσταση δεν πάει άλλο για τους συνταξιούχους, ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και απηύθυναν προσκλητήριο προς όλους τους συνταξιούχους της περιοχής να συμμετέχουν καθολικά στην αυριανή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Τις απόψεις των συνταξιούχων παρουσίασαν οι Γ. Ραφαηλίδης, πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Παύλος Παυλίδης, πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων Μετάλλου και Σ.Ματθαίος γενικός γραμματέας σωματείου συνταξιούχων ΤΕΒΕ.

Οι συνδικαλιστές τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη νέων κινητοποιήσεων και αγώνων για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων των συνταξιούχων, που απειλούνται καθημερινά από την πολιτική μονόπλευρης λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση και για τη διασφάλιση συνθηκών ανθρώπινης διαβίωσης για τους απόμαχους της δουλιάς.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων προέβλεψαν δυναμικές κινητοποιήσεις που, όπως είπαν, θα μετατρέψουν το φετινό χειμώνα σε «πολύ θερμό», αφού «μόνο με αγώνες - τόνισαν - μπορούν να πειστούν οι αρμόδιοι ότι και οι συνταξιούχοι έχουν δικαίωμα στη ζωή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«...Τη φτώχεια την πληρώνει ο λαός» (2004-12-22 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα (2000-11-17 00:00:00.0)
«Δεν υποχωρούμε»! (1999-11-26 00:00:00.0)
Κραυγή οργής από εφτά πόλεις (1997-02-14 00:00:00.0)
Αγωνιστικό μήνυμα (1996-11-05 00:00:00.0)
Αντιστέκονται και διεκδικούν (1996-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ