Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
Ανθρακας και σε... διπλωματικό σάκο προξενείου των ΗΠΑ στη Ρωσία

ΜΟΣΧΑ.- Τα βακτήρια του άνθρακα φαίνεται πως προτιμούν να ταξιδεύουν από τις ΗΠΑ στο εξωτερικό εντός των διπλωματικών σάκων που φεύγουν απευθείας από την έδρα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αποστέλλονται - δίχως την επέμβαση αλλοδαπών ταχυδρομικών ή άλλων υπηρεσιών... - προς τις δεκάδες πρεσβείες και προξενεία που διατηρούν σε κάθε γωνιά της υφηλίου.... Μία σειρά τέτοιων βακτηρίων εντοπίστηκαν σε διπλωματικό ταχυδρομικό σάκο που στάλθηκε στο αμερικανικό προξενείο στη ρωσική πόλη Γιεκατερίνμπουργκ (βρίσκεται στα Ουράλια) στις 25 Οκτώβρη.

Η υπόθεση (όπως φαίνεται... «συνηθίζεται») ανακοινώθηκε χτες... με καθυστέρηση αρκετών ημερών από εκπρόσωπο της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα.

«Οι υπάλληλοι του προξενείου ενημερώθηκαν, μετά από ελέγχους, πως αποδεδειγμένα ο ταχυδρομικός σάκος που προερχόταν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ περιείχε άνθρακα», είπε ο εκπρόσωπος... Ούτε αυτός, ούτε βέβαια οι εκπρόσωποι των αμερικανικών πρεσβειών σε Λιθουανία και Ελλάδα (πρόσφατες περιπτώσεις με υποτιθέμενα ή υπαρκτά κρούσματα άνθρακα...) εξήγησαν πώς είναι δυνατόν σάκοι που φέρουν διπλωματική αλληλογραφία και που γεμίζουν, «σφραγίζονται» και φεύγουν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ειδικές ταχυδρομικές υπηρεσίες προς τις διάφορες πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ να περιέχουν εκτός των επιστολών και «σοδειές» βακίλων άνθρακα!

Πάντως, ενώ ο καλλιεργούμενος απ' την κυβέρνηση του Τζορτζ Ουόκερ Μπους πανικός ή «πυρετός αγωνίας» περί άνθρακα φαίνεται τις τελευταίες μέρες τρόπον τινά να παρουσιάζει ύφεση, η φιλολογία περί ενδεχόμενης βιοτρομοκρατικής επίθεσης με ευλογιά (μεταδοτική ασθένεια που εύκολα προκαλεί μαζικές επιδημίες και πολλά θύματα) τροφοδοτείται καθημερινά -ιδιαίτερα στις ΗΠΑ... - από διάφορες πλευρές...

Σκόπιμη ή επιπόλαια παραποίηση;

Χτες, πάντως, ο Λεφ Σαντακχτσίγεφ, διευθυντής του γνωστού ρωσικού ερευνητικού Ιδρύματος Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας «Βέκτορ» (που μαζί με το Κέντρο Ελέγχου και Αποτροπής Ασθενειών στην Ατλάντα των ΗΠΑ είναι τα μόνα που διαθέτουν, επισήμως, παγκοσμίως τα μόνα δείγματα ευλογιάς για την παρασκευή εμβολίων...), απηύθυνε έκκληση για την έναρξη εμβολιασμού σε ειδικές ομάδες ατόμων, π.χ. ομάδες γιατρών ή άλλων ατόμων, τα οποία θα είναι τα πρώτα που θα εκτεθούν λόγω καθήκοντος σε ενδεχόμενο κίνδυνο εκδήλωσης ευλογιάς, ασθένεια που έχει εξαλειφθεί από προσώπου Γης απ' το 1979... Ο Σαντακχτσίγεφ προέβη σ' αυτή την προτροπή, καθώς και στην παρατήρηση πως έως σήμερα δεν είναι εφικτό ένα αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου των βιολογικών όπλων, στη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης που διοργανώθηκε το περασμένο 48ωρο στη Μόσχα με θέμα «Επιστήμονες έναντι βιολογικών όπλων».

Εντούτοις, οι δηλώσεις του, όπως παρατηρεί χτεσινό ρεπορτάζ της ρωσικής εφημερίδας «Πράβντα», παραποιήθηκαν (εάν δε διαστρεβλώθηκαν) από συντάκτη της βρετανικής «Ντέιλι Τέλεγραφ» που μετέφερε το περιεχόμενο της ομιλίας του διευθυντή του κέντρου Βέκτορ ως έκκληση για την «έναρξη παγκόσμιας εκστρατείας επανέναρξης του μαζικού εμβολιασμού πολιτών, επειδή, τάχα, κάποιοι "πεινασμένοι Ρώσοι επιστήμονες" θα μπορούσαν να πωλήσουν βακίλους ευλογιάς σε βιοτρομοκράτες»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε δεκάδες βιολογικά εργαστήρια στάλθηκαν επικίνδυνα δείγματα άνθρακα (2015-06-05 00:00:00.0)
Κρούσματα άνθρακα σε βοοειδή (2014-07-05 00:00:00.0)
Νέο σκάνδαλο με τα εμβόλια άνθρακα και ευλογιάς του Πενταγώνου; (2003-10-10 00:00:00.0)
Πέντε τα κρούσματα άνθρακα, χιλιάδες τα κρούσματα πανικού... (2001-10-19 00:00:00.0)
Μετά από «ανθρακοφιλολογία» βδομάδων ...ανακοινώνονται τα γεγονότα! (2001-10-17 00:00:00.0)
Πανικός μυστηριωδών επιστολών (2001-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ