Πέμπτη 24 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΘΒΕ
Συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή σύμβασης

Επιστολή έστειλε η Ελ. Γερασιμίδου προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Εργασίας και τη διοίκηση του ΚΘΒΕ
Επιστολή έστειλε η Ελ. Γερασιμίδου προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Εργασίας και τη διοίκηση του ΚΘΒΕ
Ανοιχτές και σήμερα θα παραμείνουν οι σκηνές του ΚΘΒΕ, ώστε μαζί με τις παραστάσεις το κοινό της Θεσσαλονίκης να έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί από τους ίδιους τους ηθοποιούς για τον αγώνα τους για τη σύμβαση εργασίας και να το καλέσουν να σταθούν στο πλευρό τους. Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί και Γενική Συνέλευση των ηθοποιών, για να αποφασίσουν την παραπέρα στάση τους.

Για όσα εκτυλίχθηκαν προχτές στη συνάντηση που είχε το ΣΕΗ με το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και την αδιάλλακτη στάση που κρατά η κυβέρνηση μαζί με τη διοίκηση του Θεάτρου στο θέμα της σύμβασης, με αποτέλεσμα να κρατούν κλειστό το Θέατρο για σχεδόν ένα μήνα, η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου μάς κοινοποίησε την ανοιχτή επιστολή της προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Εργασίας και τη διοίκηση του ΚΘΒΕ.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Με την ιδιότητά μου ως ηθοποιού από το 1973 και μέλους του υπεραιωνόβιου ΣΕΗ από την επανίδρυσή του το 1975 και ως διατελέσασα Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρός του, "αποδέχομαι" τους τίτλους με τους οποίους "στολίσατε" τους συναδέλφους μου του ΚΘΒΕ και του ΔΣ του Σωματείου μας.

Εκφράζουν από τη μεριά σας την απαξίωσή σας προς τον συνδικαλισμό που δεν σας συμφέρει. Η δική μου αποδοχή έχει να κάνει με την απόλυτη ταύτισή μου με τους αγώνες και την τακτική του κλάδου μου.

Οι χαρακτηρισμοί σας απορρέουν από την αντίληψη που έχετε για την Υποκριτική, ταυτίζοντάς την με τη δεινότητα στην υποκρισία των πολιτικών σας προϊσταμένων κ. πρόεδρε του ΔΣ του ΚΘΒΕ.

Κύριε Νεφελούδη, με απίστευτη "χαζομάρα και αμορφωσιά"1 εμείς οι ηθοποιοί φέρουμε εις πέρας ένα επάγγελμα που απαιτεί επιστημονική γνώση και σεβασμό στο πολύμορφο ρεπερτόριο.

Επίσης θέλω να εκφράσω την έκπληξή μου που μια τόσο φημισμένη για τη φινέτσα της και ελπιδοφόρος υπουργός Πολιτισμού απειλεί τον κλάδο με χειρότερα αν δεν αποδεχτεί την από κοινού πρόταση υπουργείου Πολιτισμού, Εργασίας και ΔΣ ΚΘΒΕ, που επιστρατεύτηκαν να αντιμετωπίσουν τους πολυτελώς διαβιούντες ηθοποιούς.

Οι οποίοι, σημειωτέον, κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής, μασουλούσαν προκλητικά παντεσπάνι. Σας ευχόμαστε καλά κουράγια μια και το ΣΕΗ δεν θα κάνει πίσω.

Τελειώνοντας... Καλή σταδιοδρομία φίλε Αναστασάκη2».

Σημειώσεις του «Ριζοσπάστη»:

1. Με αυτόν τον τρόπο απευθύνθηκε στο ΣΕΗ ο κ. Νεφελούδης, όπως αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του.

2.Καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ