Πέμπτη 24 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούσε τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών

Απάντηση στον αντικομμουνισμό και τις συκοφαντίες που ακούστηκαν από το βήμα της Βουλής έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. Για τον αντικομμουνισμό που έκαναν ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ, επισήμανε πως αυτός «είναι αναπόφευκτος κι αν θέλετε συνάδει με την ιδεολογία, την πολιτική, τη στρατηγική, τις αρχές σας», ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «τώρα πια ξέφυγε» σε ό,τι αφορά το λαθρεμπόριο ελπίδων και αριστερών ιδεών στο οποίο επιδίδεται.

Σχολιάζοντας εξάλλου τα περί αντιιμπεριαλιστικής πολιτικής που ανέφερε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, που τάχα ανοίγει ρωγμές στον ιμπεριαλισμό και ακολουθεί τις παραδόσεις του αριστερού κινήματος και την πολιτική του ΕΑΜ, η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «είναι κι αυτή μια μορφή αντικομμουνισμού, είναι συκοφαντία» και πως η κυβερνητική πολιτική δεν ξεπλένεται, «όσες φορές και να πάτε στην Καισαριανή να καταθέσετε στεφάνι και στο άγαλμα του Μπελογιάννη».

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν άλλαξε τώρα στην κυβέρνηση», θυμίζοντας πως «ο Συνασπισμός και πιο πριν ως ΕΑΡ, "ΚΚΕ εσωτερικού", είχε θέσεις που του επέτρεψαν όταν ανέβηκε στην κυβέρνηση, απ' το μεσαίο σκαλοπάτι του κατήφορου να φτάσει στο τελευταίο, και, δεν ξέρω, θα φτάσει και στο υπόγειο», σταχυολογώντας χαρακτηριστικές στιγμές σε αυτή την πορεία, και τονίζοντας πως «δεν υπάρχει ιμπεριαλιστική εκστρατεία που το σύνθημά της δεν το ασπάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τα "ανθρώπινα δικαιώματα", για τη "δημοκρατία", για τις "μειονότητες", για τον "αυτοπροσδιορισμό", την "αυτοδιάθεση", όλα τα υιοθετούσε και δεν έβλεπε ότι αυτά ήταν πολυεργαλεία όχι μόνο προπαγανδιστικά αλλά και στρατιωτικά του ιμπεριαλισμού».

Αναφορικά δε με τη στάση της τότε κυβέρνησης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ του 2008, που εξυμνούν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, η Αλ. Παπαρήγα θύμισε ότι βασικό θέμα της τότε Συνόδου ήταν η αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ στην Κεντρική Ευρώπη και γι' αυτό ήθελαν μέσα στο ΝΑΤΟ τη FYROM, τη Γεωργία και την Ουκρανία, ενώ και η τότε κυβέρνηση συμφώνησε με τις αποφάσεις αυτές.

Τέλος, στηλίτευσε τη ρητορική περί «Ελλάδας ηγετικής δύναμης στα Βαλκάνια» ή «Βαλκάνια ενδοχώρα της Ελλάδας», υπογραμμίζοντας ότι αυτή αποδεικνύει ότι «ο εθνικισμός δεν γεννιέται αυθόρμητα στο λαό, καλλιεργείται απ' τα πάνω, ο εθνικισμός και οι ακροδεξιές, φασιστικές αντιλήψεις είναι σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ χρήσιμες για το σύστημα για να κάνουν αντιφασιστικά και αντιδεξιά μέτωπα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ