Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΥΓΕΙΑ
«ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Αόριστες υποσχέσεις της κυβέρνησης

Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη

Δεν ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση το πότε θα επαναλειτουργήσει το Β' Συγκρότημα του Νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι του οποίου έχουν αποσπαστεί σε διάφορα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης και η υφυπουργός Υγείας Ε. Τσουρή, είπε γενικώς και αορίστως ότι η επαναλειτουργία του παραρτήματος είναι πολιτική επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και στα τέλη Νοέμβρη θα υπογραφεί το μίσθωμα για την ενοικίαση του κτιρίου. Οσο δε, για τους εργαζόμενους, είπε ότι από τους 200 που υπηρετούσαν σε αυτό οι 150 ζήτησαν να παραμείνουν στη θέση τους και οι υπόλοιποι θα πάνε όπου οι ίδιοι το επιθυμούν.

Ο Α. Τζέκης υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε θέσει το θέμα και τον περασμένο Φλεβάρη και η τότε υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωνε και πάλι ότι σύντομα θα επαναλειτουργήσει το συγκρότημα του νοσοκομείου αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται οι ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία και να παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο των ράντσων. Ο βουλευτής παρατήρησε ότι δεν υπάρχει μόνο η μέχρι τώρα καθυστέρηση, αλλά όπως φάνηκε και από την απάντηση της υφυπουργού, δεν ξεκαθαρίστηκε με σαφήνεια το πότε θα επαναλειτουργήσει το συγκεκριμένο παράρτημα. Εάν, κατέληξε, δεν επαναλειτουργήσει σύντομα το συγκεκριμένο παράρτημα, τότε μπορεί ο καθένας να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η καθυστέρηση εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση και στον τομέα της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ