Παρασκευή 25 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη κανενός τόπου

Καθηγητής στο ΕΜΠ

Φίλες και φίλοι,

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την έντονη ανησυχία μου για τις εξελίξεις στη γειτονιά μας.

Ολοι μας διαπιστώνουμε ότι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί, με το σιγοντάρισμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προωθούν την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι το βασικό θέμα πίσω από την πρεμούρα της διευθέτησης του θέματος του ονόματος των από βορρά γειτόνων μας.

Το βασικό ερώτημα είναι: Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ επιδεινώνει ή καλυτερεύει τη θέση της χώρας μας σ' αυτή την διαρκώς αναταραζόμενη ευαίσθητη περιοχή; Ε, λοιπόν, η ιστορία μας διδάσκει ότι μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει το ζώσιμο της χώρας μας από παντού από ΝΑΤΟικές βάσεις.

Δυστυχώς, αυτό αποδείχτηκε περίτρανα με τη σύγχρονη ιστορία της χώρας: Κύπρος το 1973, Ιμια το 1996. Δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ για να προστατεύσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ακόμη, αυτά που γίνονται στη γειτονιά μας, στη Συρία κ.λπ., είναι αποδείξεις που δηλώνουν ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη και την ευημερία ενός τόπου.

Από την άλλη μεριά, η οικονομική και κοινωνική καταβαράθρωση της χώρας επιβάλλει μια άλλη πολιτική διεξόδου από την κρίση. Είμαστε, σαν κάτοικοι αυτής της χώρας, κυριολεκτικά μάρτυρες του εξευτελισμού και της ταπείνωσης της εθνικής μας υπερηφάνειας. Από τα πρώτα μνημόνια, η χώρα έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι των δανειστών και των ΝΑΤΟικών, χωρίς τη δυνατότητα παραγωγής μιας φιλολαϊκής πολιτικής. Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, χωρίς να μπορούμε να δούμε φως στο τούνελ μέσα από την επικρατούσα πολιτική.

Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που όλο και περισσότεροι το καταλαβαίνουμε και το νιώθουμε στο πετσί μας. Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα για να συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός ότι πρέπει να συστρατευτεί με εκείνες τις δυνάμεις που επιδιώκουν την απεξάρτηση από τα δεσμά του ΝΑΤΟ.

Τώρα, ήρθε η ώρα για μάχη και για ζωή. Ζωή μας η ανεξαρτησία της χώρας μας και η απεξάρτησή της από το ΝΑΤΟ και τους δανειστές, την Ευρωπαϊκή Ενωση. Γιατί μπορούμε. Ο ελληνικός λαός είναι ικανός να πάρει τις τύχες του στα χέρια του. Το έχει αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία του. Σε αντίθεση με τα αφεντικά του, που μόνο μειοδοσία έχουν να δείξουν στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Τώρα, ήρθε η ώρα για στράτευση σ' αυτόν τον αγώνα. Για συστράτευση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και την πραγματική αριστερά.

Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ.

Εμπρός για μια Ελλάδα με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνει το παζάρι για τη ΝΑΤΟική διεύρυνση, γυρεύοντας ευρύτερα ανταλλάγματα (2022-05-17 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε με πρόβα κατάληψης νησιού, υπό το βλέμμα των ΗΠΑ! (2022-04-27 00:00:00.0)
Προστατεύει τους λαούς ή τους εκμεταλλευτές των λαών; (2018-03-21 00:00:00.0)
Αναθέρμανση διεργασιών σε πλαίσιο ΝΑΤΟ - ΕΕ (2017-06-15 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση από τον Αμερικανό πρέσβη (2008-05-22 00:00:00.0)
Υπόθεση του κοινωνικού κινήματος (2001-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ