Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Στο στόχαστρο οι λαοί
Πλήθος αντιπολεμικών εκδηλώσεων σήμερα

Αντιπολεμικά συλλαλητήρια και εκδηλώσεις διοργανώνονται σήμερα, Τετάρτη 7 του Νοέμβρη, σε διάφορες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

- Στα Χανιά, η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στον Πόλεμο πραγματοποιεί σύσκεψη φορέων στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με θέμα: «Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διοργάνωση παγκρήτιας μηχανοκίνητης πορείας στη βάση της Σούδας».

- Ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση-συναυλία, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ταπητουργείου. Θα μιλήσει ο δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Ρογκάκος, ενώ θα χαιρετίσει ο εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, Θ. Παφίλης. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Χρήστο Θηβαίο, Λάκη Παπαδόπουλο και Μίλτο Πασχαλίδη.

- Η Αντιπολεμική Επιτροπή Λιβαδειάς διοργανώνει σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με θέμα τη διεύρυνση της επιτροπής και τον προγραμματισμό πολύμορφων αντιπολεμικών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων.

- Η Αντιπολεμική Επιτροπή Νίκαιας διοργανώνει αντιπολεμική εκδήλωση στο Δημαρχείο Νίκαιας στις 7 μ.μ. με θέμα: «Βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν - Γεωπολιτικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ο ρόλος του αντιπολεμικού κινήματος». Ομιλητές θα είναι οι: Κακαράς Αντώνης, αρχιπλοίαρχος ΠΝ ε.α., εκπρόσωπος ΚΕΘΑ, Κατσαρός Νίκος, πρόεδρος χημικών Βαλκανίων, και Στοφορόπουλος Θέμος, πρέσβης ε.τ.

- H Αντιπολεμική Επιτροπή Αμαλιάδας καλεί στην εκδήλωση-συζήτηση που οργανώνει με θέμα «Πόλεμος και τρομοκρατία εναντίον λαών και δικαιωμάτων», στις 7.30 μ.μ., στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο. Στη συζήτηση-εκδήλωση θα μιλήσουν ο Δημήτρης Καλτσώνης, δρ. Νομικής και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, και εκπρόσωπος από την «Κίνηση για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες» της Πάτρας.

- Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Πόλεμος και δημοκρατικά δικαιώματα - Επιπτώσεις για τους λαούς», διοργανώνει σήμερα στις 7.30 μ.μ. η ΠΚΣ και η Αντιπολεμική Επιτροπή της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Νομικού Τμήματος της ΝΟΠΕ. Θα συμμετάσχουν ο καθηγητής του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ Ιωάννης Μανωλεδάκης, ο δικηγόρος-μέλος της Γραμματείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» Στ. Βαλανάς και ο φοιτητής της Νομικής και μέλος της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη Μ. Κωνσταντινίδης. Θα υπάρξουν παρεμβάσεις από καθηγητές της Νομικής του Οικονομικού και του Πολιτικού Τμήματος του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ