Τρίτη 29 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΕΕ - ΗΠΑ
Σινικές προειδοποιήσεις ενάντια στον αποκλεισμό της «Huawei»

ΠΕΚΙΝΟ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Ο απεσταλμένος της Κίνας στην ΕΕ, Ζιανγκ Μινγκ, διαμαρτυρήθηκε για τη «δυσμενή διάκριση» που υφίσταται ο κινέζικος κολοσσός τηλεπικοινωνιών «Huawei» όσον αφορά τα προγράμματα για ασύρματες τεχνολογίες 5G (5ης γενιάς), προειδοποιώντας πως μπορεί να έχει «σοβαρές συνέπειες» στην παγκόσμια οικονομική και επιστημονική συνεργασία.

«Σήμερα δεν φείδονται καμίας προσπάθειας προκειμένου να επινοήσουν μια ιστορία ασφάλειας για τη "Huawei"», εκτίμησε ο Ζιανγκ, προσθέτοντας: «Δεν νομίζω πως αυτή η ιστορία έχει οποιαδήποτε σχέση με την ασφάλεια».

Ανταγωνιστικά μονοπώλια από τις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ προσπαθούν να αποκλείσουν τη «Huawei» από το στήσιμο των δικτύων 5G, που είναι απαραίτητα για πληθώρα εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και της «τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης».

Στο πλαίσιο του οξυμένου μονοπωλιακού ανταγωνισμού εντάσσεται και η σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της «Huawei» Μενγκ Ουανγκζού, τον περασμένο Δεκέμβρη στον Καναδά, με αμερικανικό ένταλμα. Προ ημερών, μάλιστα, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει την έκδοση της Μενγκ, με πρόσχημα την «πιθανή παραβίαση» του αμερικανικού εμπάργκο έναντι του Ιράν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ