Πέμπτη 31 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Νίκες των φαβορί, «διπλό» πεντάδας για τον ΠΑΟ

Με σκόρερ για ακόμη μία φορά τον Πόνσε η ΑΕΚ συνέχισε το νικηφόρο σερί της μέσα στο Γενάρη

Eurokinissi Sports

Με σκόρερ για ακόμη μία φορά τον Πόνσε η ΑΕΚ συνέχισε το νικηφόρο σερί της μέσα στο Γενάρη
Αμετάβλητη έμεινε η κατάσταση στις πρώτες θέσεις της Super League μετά και τη διεξαγωγή της εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής, με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ να παίρνουν εντός έδρας νίκες. Στα αξιοσημείωτα το σπουδαίο «διπλό» του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, που εδραιώνει τους «πράσινους» σε τροχιά πεντάδας, αλλά και η νέα επιτυχία της Λαμίας.

Στην Τούμπα ο ΠΑΣ νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα, πιο δύσκολα απ' ό,τι αναμενόταν, και κρατώντας τη διαφορά ασφαλείας στην κορυφή πάει με «αέρα» στα ντέρμπι με την ΑΕΚ εκτός και τον Ολυμπιακό εντός έδρας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πέλκα στο 38', ισοφαρίστηκε όμως στο ξεκίνημα της επανάληψης από το γκολ του Μάνου για τον ΠΑΣ. Στο 76' ο Ακπομ έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει ξανά το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, εκτελώντας άστοχα πέναλτι, και η λύτρωση ήρθε στο 87' με σκόρερ τον Σβιντέρσκι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βελλίδη και έκανε το 2-1.

Με τον συνήθη σκόρερ της το τελευταίο διάστημα, Εζεκιέλ Πόνσε, να «καθαρίζει» και πάλι, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, διατηρώντας το αήττητο στον β' γύρο (4/4) και την ψυχολογία ψηλά ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η «Ενωση» είχε σε γενικές γραμμές τον έλεγχο του αγώνα και δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους, που πίεσαν στο τελευταίο 10λεπτο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ευρεία νίκη 4-0 πήρε ο Ολυμπιακός επί της ΑΕΛ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε άλλη μια καλή εμφάνιση. Πρωταγωνιστής των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Φορτούνης, που πέτυχε χατ τρικ (16' πέν., 44', 75'), ενώ το σκορ άνοιξε ο Μασούρας (8').

Νίκη που του δίνει προβάδισμα στη μάχη της πρώτης πεντάδας πήρε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με 1-0 και σκόρερ τον Μπουζούκη (32'). Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν για πάνω από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κάτσε με δεύτερη κίτρινη στο 59', άντεξαν όμως στην πίεση των γηπεδούχων και έφυγαν με τους τρεις βαθμούς.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, που την ανεβάζει ακόμα περισσότερο βαθμολογικά, πέτυχε στην έδρα της η Λαμία, με 2-1 επί του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης (Μπαράλες 12', 24' πέν. - Ελ Χελβέ 19'). Σημαντική νίκη και για τον Πανιώνιο, 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη (Ντουρμισάι 36').

Αυλαία σε Κρήτη και Ξάνθη

Σε Κρήτη και Ξάνθη πέφτει σήμερα η αυλαία της 15ης αγωνιστικής. Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ, με στόχο να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, υποδέχεται τον Ατρόμητο (17.15 - ΝS1), που επίσης δεν έχει περιθώρια απωλειών, στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα. Στα Πηγάδια η Ξάνθη, θέλοντας να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης, φιλοξενεί τον Αρη (19.00 - EΡΤ), που ψάχνει την επιστροφή στις νίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ