Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σε αδιέξοδο κατέληξε η νέα συνάντηση ανάμεσα στον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, και την Αμερικανίδα ομόλογό του, Αντρεα Τόμπσον, για τη συμφωνία του 1987 που απαγόρευσε τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς. Ο Ρώσος υφυπουργός επέρριψε την ευθύνη στις ΗΠΑ λέγοντας πως διατήρησαν «μάλλον σκληρή» και άκαμπτη στάση. Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της διάσκεψης των 5 πυρηνικών δυνάμεων (Ρωσία, ΗΠΑ, Βρετανία, Κίνα και Γαλλία) που φιλοξένησε χτες η Κίνα στο Πεκίνο.

ΟΣΤΙΝ.-- Οι αρχές της Πολιτείας του Τέξας εκτέλεσαν χτες ξημερώματα τον 61χρονο Ρόμπερτ Τζένινγκς, ο οποίος είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών διότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν 24χρονο αστυνομικό στο Χιούστον στη διάρκεια ληστείας, τον Ιούλη του 1988.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία συνέχισε να προωθεί δυσφημιστικές πληροφορίες για την απαξίωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και μετά το 2016 μέσω της ρωσικής εταιρείας «Concord Management and Consulting», που κατηγορείται για τη διάπραξη συνωμοσίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ο Οργανισμός Προστασίας Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας του ΟΗΕ (WIPO) ανακοίνωσε χτες πως τις πρώτες θέσεις στις αιτήσεις για κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών σε εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) έχουν τεχνολογικά μονοπώλια από την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, όπως οι «Microsoft» (που έχει τις περισσότερες πατέντες σε εφαρμογές ΤΝ), «Toshiba», «Samsung» και NΕC.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Κροάτες κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χτες πως η κυβέρνηση θα αναλάβει τη χρηματοδότηση ύψους 234 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο στάδιο του έργου του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που δημιουργείται στο νησί Κρκ. Το έργο περιλαμβάνει την κινητή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU), αξίας 160 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για τη λήψη, αποθήκευση, επαναφόρτωση και επαναεριοποίηση υγροποιημένου φυσικού αερίου, αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου «Ρόιτερς» αποκαλύπτει την πρόσληψη Αμερικανών πρώην πρακτόρων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προκειμένου να κατασκοπεύουν ή να υποκλέπτουν στοιχεία από τις ηλεκτρονικές συσκευές δημοσιογράφων, ξένων διπλωματών, ηγετών ή κρατικών υψηλόβαθμων αξιωματούχων «εχθρικών» χωρών και ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο του έως πρότινος απόρρητου προγράμματος «Σχέδιο Κοράκι» (Project Raven).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ