Σάββατο 9 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 10 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

ΧΑΡΤΟΥΜ.--

Παρά τη στυγνή βία των αρχών, τους δεκάδες νεκρούς, τους εκατοντάδες τραυματίες και τους χιλιάδες συλληφθέντες, πολλές χιλιάδες Σουδανοί εργαζόμενοι συνεχίζουν εδώ και δύο μήνες τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στην ακρίβεια, στη φτώχεια και την καταπίεση, με κεντρικό αίτημα την παραίτηση του επί 30 χρόνια Προέδρου της χώρας Ομάρ Μπασίρ.

Η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών για κλιμάκωση του αγώνα φούντωσε και μετά από την ανακοίνωση του Αμίρ Μοχάμεντ Ιμπραΐμ - επικεφαλής επιτροπής που συστάθηκε για τη διερεύνηση των θυμάτων της κρατικής βίας - πως ένας δάσκαλος που είχε συλληφθεί σε διαδήλωση πέθανε πριν από μια βδομάδα εξαιτίας βασανιστηρίων. «Η αιτία του θανάτου ήταν διάφορα τραύματα από συμπαγές, εύκαμπτο αντικείμενο, στην πλάτη, στα νεφρά, στους μηρούς και στα γεννητικά όργανα», δήλωσε ο Ιμπραΐμ στους δημοσιογράφους, διαψεύδοντας τον διοικητή της τοπικής αστυνομίας που είχε ισχυριστεί ότι ο θάνατος προήλθε από ...τροφική δηλητηρίαση!

Ο εκπαιδευτικός είχε συλληφθεί στην πόλη Χασμ αλ Κίρμπαμ, στο ανατολικό τμήμα του Σουδάν, κατά τη διάρκεια μίας από τις δεκάδες διαδηλώσεις που συνταράσσουν τη χώρα από τις 5 Δεκέμβρη. Το ΚΚ Σουδάν με μέλη και στελέχη του συμμετέχει ενεργά στις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ