Σάββατο 9 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 10 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
Σύνοδος για την «ασφάλεια της Μέσης Ανατολής»

Διοργανώνεται από τους θύτες των λαών στην Πολωνία

ΡΑΜΑΛΑ.--

Εντονα αντιδρά η Παλαιστινιακή Αρχή στα σχέδια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για την πραγματοποίηση διεθνούς Συνόδου στη Βαρσοβία, στις 13 και 14 Φλεβάρη, δήθεν για την «ασφάλεια στη Μέση Ανατολή» αλλά με απώτερο στόχο την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ιδιαίτερα σε βάρος του Ιράν.

Σε ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Αρχής τονίζεται ότι η επικείμενη Σύνοδος στη Βαρσοβία είναι «αμερικανική σκευωρία με στόχο να ωθήσει τους συμμετέχοντες να υιοθετήσουν τις αμερικανικές απόψεις, ιδιαίτερα για το παλαιστινιακό ζήτημα (...) Οι κακόβουλες προθέσεις αυτής της κυβέρνησης επαναβεβαιώθηκαν από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την "Κατάσταση της Ενωσης", όταν επισήμανε ότι θα συνεχιστεί η απολύτως μεροληπτική πολιτική του υπέρ του Ισραήλ». Αναφέρεται επίσης ότι η παλαιστινιακή κυβέρνηση θα αψηφήσει «όλα τα συμπεράσματα» της Συνόδου.

Στη διήμερη Σύνοδο έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εξωτερικών διαφόρων συμμάχων των ΗΠΑ, του Ισραήλ και αραβικών χωρών. Οι Παλαιστίνιοι δεν προσκλήθηκαν στη Σύνοδο, καθώς αρνούνται κάθε διάλογο με τους Αμερικανούς από το Δεκέμβρη του 2017, όταν οι ΗΠΑ διά στόματος Τραμπ αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και μετέφεραν εκεί την πρεσβεία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ