Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσκεψη για το κτιριακό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Μάθημα μπροστά στο κυλικείο - χαρακτηριστική εικόνα λόγω έλλειψης χώρων στο σχολείο
Μάθημα μπροστά στο κυλικείο - χαρακτηριστική εικόνα λόγω έλλειψης χώρων στο σχολείο
Σε πραγματικά άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένοι σε αίθουσες - «κλουβιά», ακόμα και σε κοντέινερ που μπάζει νερά, είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, το οποίο συστεγάζεται με το 5ο Γυμνάσιο της πόλης.

Το Σάββατο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου συγκάλεσε σύσκεψη για το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των καθηγητών, της Δευτεροβάθμιας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, του δήμου Λέσβου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, βουλευτές κ.ά.

Το ΚΚΕ εκπροσώπησε στη σύσκεψη ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής Λέσβου του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, συνοδευόμενος από μέλη της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ.

Πριν από τη σύσκεψη, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσικού Σχολείου, όπου διαπίστωσαν τις άθλιες συνθήκες στέγασης. Μέσα σε χώρους ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων (4 - 5 τ.μ.) στεγάζονται όργανα και μαθητές. Παρ' όλα αυτά, η δουλειά που γίνεται σήμερα στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και η οποία οφείλεται στον ηρωισμό των καθηγητών και των μαθητών του σχολείου είναι πολύ σημαντική και επιτυχημένη.

Ο Στ. Τάσσος επισήμανε πως οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου δικαιούνται, «όχι σήμερα αλλά από χτες», να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες που το σημερινό επίπεδο της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούν να τους παρέχουν. Υπογράμμισε πως στο σημερινό πλαίσιο η λύση που θα βρεθεί, κυρίως για το άμεσο κτιριακό πρόβλημα, θα πρέπει να παίρνει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες του Μουσικού Σχολείου, την ηχομόνωση που απαιτείται, την ανάγκη επιπλέον χώρων σε σχέση με τα κοινά σχολεία, την ανάγκη μεταφοράς των μαθητών που κουβαλούν και μουσικά όργανα κ.λπ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι μακροπρόθεσμα, σε διάστημα 4 - 6 ετών, πρέπει να χτιστεί νέο σχολείο που θα πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, σε οικόπεδο που έχει βρεθεί στη Βαρειά Μυτιλήνης. Αμεσα θα εξεταστεί αν υπάρχουν κάποιοι χώροι που μπορεί να αξιοποιηθούν στο κτίριο του ΟΑΕΔ και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ θα χτιστούν νέα σύγχρονα λυόμενα στον υπάρχοντα χώρο και θα γίνει μια ανακατανομή χώρων με το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.

Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής και τα μέλη της ΤΕ του ΚΚΕ τόνισαν ότι το Κόμμα θα είναι δίπλα σε γονείς και μαθητές και θα στηρίξει κάθε δίκαιο αίτημά τους, όπως έκανε και πρόσφατα, με την κατάθεση σχετικής Ερώτησης στη Βουλή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δοθεί άμεσα λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 2ου ΕΠΑΛ (2020-10-16 00:00:00.0)
Διαμαρτυρίες Μουσικών Σχολείων (2015-10-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-01-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-12-31 00:00:00.0)
Η μουσική «κατέβηκε» στο δρόμο (2005-10-07 00:00:00.0)
Ικανοποιημένοι... (2004-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ