Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Κρίνουν τελικό ΟΑΚΑ και Χαλκίδα

Με το ντέρμπι «αιωνίων», Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στο ΟΑΚΑ (20.00 ΕΡΤ) να δεσπόζει αλλά και την έτερη κόντρα μεταξύ Κύμης και ΠΑΟΚ (18.00 ΕΡΤ) στη Χαλκίδα να έχει το δικό της ξεχωριστό χρώμα διεξάγονται σήμερα οι δύο ημιτελικοί στο Κύπελλο Ελλάδας. Τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και οι νικητές θα αποτελέσουν το ζευγάρι του τελικού την Κυριακή 17 Φλεβάρη στο κλειστό γυμναστήριο «Δυο αοράκια» στο Ηράκλειο. Σημειώνεται πως ανεξαρτήτως των φιναλίστ του τελικού, αυτός θα διεξαχθεί υπό ειδικό καθεστώς, με την παρουσία παιδιών από τα σχολεία της Κρήτης ενώ από την Ομοσπονδία θα μοιραστούν 40 προσκλήσεις.

ΠΑΟ - Ολυμπιακός: Στη σκιά του... ευρωπαϊκού άγχους

Την ώρα που η αγωνία για την επίτευξη των στόχων στην Euroleague κορυφώνεται και για τους δύο, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός καλούνται να δώσουν ένα ακόμη ραντεβού με στόχο την παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου. Οι πολυνίκες του θεσμού «πράσινοι» (18 κατακτήσεις) και από την άλλοι οι περσινοί φιναλίστ «ερυθρόλευκοι» επιζητούν την επιστροφή τους στην κατάκτηση του τροπαίου ποντάροντας παράλληλα στην ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων. Μάλιστα, σε μια στιγμή που αυτές κορυφώνονται, το παιχνίδι και για τους δύο αναμένεται να αποτελέσει και ένα δυνατό τεστ δυνάμεων. Στα αμιγώς αγωνιστικά, για τον Παναθηναϊκό, που ποντάρει πολλά στη δύναμη της έδρας, θα λείψουν οι γνωστοί τραυματίες (Παππάς, Λάγκφορντ, Λοτζέσκι). Στον Ολυμπιακό αμφίβολος λόγω ίωσης παραμένει ο Παπανικολάου ενώ πιθανότητες για ντεμπούτο συγκεντρώνει ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός Μπριάντε Γουέμπερ (με τον Τουπάν να μένει εκτός σε αυτήν την περίπτωση).

Κύμη - ΠΑΟΚ: Με στόχο την υπέρβαση

Στο κλειστό της Χαλκίδας Κύμη και ΠΑΟΚ επιδιώκουν να κάνουν τη δική τους υπέρβαση, με την ομάδα της Εύβοιας να στοχεύει στην πρώτη της παρουσία σε τελικό και το «δικέφαλο» στην επιστροφή του μετά από 20 χρόνια. Οι φιλοξενούμενοι, που προέρχονται από νικηφόρα αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και έχοντας τον... αέρα του αποκλεισμού της κατόχου του τίτλου ΑΕΚ, είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν στον ΠΑΟΚ. Στην άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι, που εμφανίζονται ιδιαίτερα αξιόμαχοι στην έδρα τους, βρίσκονται μπροστά σε μια ιστορική στιγμή, με το δέλεαρ της παρουσίας στον τελικό να τους δίνει έξτρα κίνητρα, ωστόσο δεν θα παρουσιαστούν πλήρεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ