Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Η φετινή επέτειος της ιρανικής «Ισλαμικής Επανάστασης» «θα είναι η τελευταία» αν η Τεχεράνη υλοποιήσει τις απειλές του ανώτερου διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, ότι το Ιράν θα ισοπεδώσει πόλεις στο Ισραήλ σε περίπτωση που οι ΗΠΑ τού επιτεθούν, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

ΡΙΑΝΤ.-- Ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου, Χαλίντ Χάλιντ, με δηλώσεις του στους «Financial Times» επιβεβαιώνει σχέδια για επενδύσεις 150 δισ. δολαρίων στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, καθώς και για την ενίσχυση των σχέσεων του ΟPEC με τη Ρωσία, εκτιμώντας ότι αυτό μπορεί να χρησιμεύσει ως ανάχωμα στις εντεινόμενες πιέσεις από τη μεριά των ΗΠΑ για χαμηλότερες τιμές στην πώληση Ενέργειας. Στο ίδιο άρθρο, με τίτλο «Η Σαουδική Αραβία κυνηγά παγκοσμίως πετρέλαιο και φυσικό αέριο», τονίζεται η πεποίθηση του Σαουδάραβα αξιωματούχου ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει «η παιδική χαρά της "Aramco"».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Οι ΗΠΑ διέψευσαν ότι ασκούν πιέσεις στις τράπεζες προκειμένου να σταματήσουν να συνεργάζονται με την Παλαιστινιακή Αρχή. Την Κυριακή, ο Χουσεΐν αλ Σέιχ, ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος, είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι διεθνείς οικονομικοί θεσμοί «έχουν αρχίσει να υποκύπτουν στο αμερικανικό αίτημα και να επιβάλλουν στενό οικονομικό εμπάργκο στην Παλαιστινιακή Αρχή».

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Οι γερμανικές αρχές απαγόρευσαν δύο ειδησεογραφικούς ομίλους («Mesopotamia Publishing House» και «MIR Multimedia»), που φέρονται ότι χρηματοδοτούσαν το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση» από την ΕΕ και την Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ