Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ
Δήμαρχοι μπροστάρηδες και στήριγμα των αγώνων του λαού και όχι συνεχιστές της αντιλαϊκής πολιτικής

Στο κατάμεστο παλιό Δημοτικό Σχολείο των Γόννων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/2 η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Τεμπών Λάρισας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Χρήστος Μπίκας, δημοτικός σύμβουλος Τεμπών, o οποίος, αφού έκανε έναν απολογισμό για τη δράση και τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο, άσκησε κριτική στη διοίκηση του δήμου (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και στη μείζονα αντιπολίτευση (ΝΔ), για τη γενικότερη πολιτική που ακολουθήθηκε, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στήριξε πρώτα απ' όλα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Στη συνέχεια μίλησαν η Μαρία Κωστή, υποψήφια δήμαρχος Τεμπών, και ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ενώ στις ομιλίες τους υπήρχε έντονη συναισθηματική φόρτιση, μια και ο χώρος της εκδήλωσης ήταν το παλιό Δημοτικό Σχολείο Γόννων, όπου και οι δυο ως Γοννιώτες φοίτησαν ως μαθητές.

Η Μαρία Κωστή, αναφερόμενη στο νέο θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη», τόνισε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για την προς το αντιδραστικότερο εξέλιξη των παλιών σχεδίων του "Καποδίστρια" και "Καλλικράτη". Σκοπό έχει να απελευθερωθούν κεφάλαια, για τη χρηματοδότηση των αναγκών των μεγαλοεπιχειρηματιών, κόβοντας πόρους από τη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης, μεγαλώνοντας τη φορολεηλασία των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Αυτό είναι όροι των μνημονίων, πολιτική και στρατηγική της ΕΕ, την οποία αδιαμαρτύρητα εφαρμόζει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις... Αλήθεια, τι δήμαρχο θέλουμε; Δήμαρχο που να συνεχίζει την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής από εκεί που σταματάει η κεντρική κρατική διοίκηση; `Η μια δημοτική αρχή που θα διεκδικεί από την κυβέρνηση τα κονδύλια που έχει περικόψει και οφείλει να επιστρέψει στο λαό; Θέλουμε έναν δήμαρχο μπροστάρη και στήριγμα των διεκδικήσεων και των αγώνων του λαού, που να δίνει τη μάχη μαζί με το λαό της περιοχής για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, ή δήμαρχο που θα συμπλέει με τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων;».

Το πάνελ της εκδήλωσης. Αριστερά η Μαρία Κωστή, υποψήφια δήμαρχος Τεμπών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Το πάνελ της εκδήλωσης. Αριστερά η Μαρία Κωστή, υποψήφια δήμαρχος Τεμπών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Ο Τάσος Τσιαπλές, ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε: «Μπαίνουμε αποφασιστικά στον προεκλογικό αγώνα, καλώντας τους εργατοϋπαλλήλους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους επιστήμονες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να δώσουν μαζικά την ψήφο τους στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και τον δήμο Τεμπών και του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και τη Βουλή, που ήταν πάντα μπροστά στους λαϊκούς αγώνες, για να υπάρχει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, για να δυναμώσει η διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών, είτε ο λαός μας τάξει στη διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας και των δήμων, και για να δυναμώσει ο αγώνας για λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα λύσει τα λαϊκά προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ