Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
12ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Την Παρασκευή αρχίζουν οι εργασίες

«Πιο πολλοί και πιο ικανοί, ανοίγουμε τον δρόμο για το πραγματικά σύγχρονο και νέο, για έναν κόσμο "στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων", τον Σοσιαλισμό!».

Από τις εργασίες του προηγούμενου, 11ου Συνεδρίου της Οργάνωσης
Από τις εργασίες του προηγούμενου, 11ου Συνεδρίου της Οργάνωσης
Την Παρασκευή 15 Φλεβάρη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, αρχίζουν οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ με σύνθημα: «Πιο πολλοί και πιο ικανοί, ανοίγουμε τον δρόμο για το πραγματικά σύγχρονο και νέο, για έναν κόσμο "στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων", τον Σοσιαλισμό!».

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του Συνεδρίου, στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, την εισήγηση του ΚΣ θα παρουσιάσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και έχουν προσκληθεί να την παρακολουθήσουν άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Αθλητισμού, του συνδικαλιστικού κινήματος κ.λπ.

Το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ θα παρακολουθήσει πολυμελής αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Επίσης, τις 29 φτάνουν οι αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών Νεολαιών και αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων νεολαίας απ' όλο τον κόσμο που θα παραβρεθούν και θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου.

Η ΚΝΕ φτάνει στο Συνέδριό της μέσα από μια διαδικασία πλούσιου, εσωοργανωτικού, αλλά και δημόσιου διαλόγου, μέσα από τη διαδικασία των εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων και συνδιασκέψεων, αλλά και με αρθρογραφία στις σελίδες του «Οδηγητή». Ολη αυτή η διαδικασία, που άρχισε από τον Οκτώβρη με τη δημοσίευση των Θέσεων του ΚΣ, έχει πλέον ολοκληρωθεί, οι Οργανώσεις έχουν εκλέξει τα νέα τους καθοδηγητικά όργανα και τους αντιπροσώπους τους για το Συνέδριο και όλα πια είναι έτοιμα για τις εργασίες του, που θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 17 Φλεβάρη.


Ενδεικτικός του ενδιαφέροντος της νέας γενιάς για τις θέσεις της ΚΝΕ είναι και ο πλούσιος διάλογος στις εκδηλώσεις της ΚΝΕ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε όλη τη χώρα με αφορμή το 12ο Συνέδριο της Οργάνωσης, με τη συμμετοχή χιλιάδων φίλων της ΚΝΕ (βλέπε σελίδες 12 - 13).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ