Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΕΚΙΝΟ.-- Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα θα συνεχιστούν σήμερα στο Πεκίνο, εκτιμώντας πως προχωρούν «μέχρι στιγμής καλά». Ο Μνούτσιν και ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο, Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, έφτασαν στο Πεκίνο το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να έχουν σήμερα και αύριο συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Λιου Χε, που είναι ο βασικός οικονομικός σύμβουλος του Κινέζου Προέδρου, Σι Τζινπίνγκ.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η κινεζική «Huawei Technologies Co.» καταγράφηκε ως ο τρίτος μεγαλύτερος αγοραστής μικροκυκλωμάτων για το 2018, μετά από τη νοτιοκορεατική «Samsung Electronics Co.» και την αμερικανική «Apple Inc», ανέφερε χτες ρεπορτάζ της κινεζικής εφημερίδας «China Daily», που επικαλέστηκε πρόσφατη έρευνα της αμερικανικής εταιρείας ερευνών «Gartner Inc». Αναφέρει επίσης πως οι δαπάνες της «Huawei» για την αγορά μικροκυκλωμάτων αυξήθηκαν κατά 45,2%, ξεπερνώντας την αμερικανική «Dell», αλλά και την επίσης κινεζική «Lenovo Group».

ΤΙΡΑΝΑ.-- Αξιωματικός της αλβανικής αστυνομίας ανακοίνωσε χτες τη σύλληψη ενός 32χρονου Κοσοβάρου Αλβανού ως υπόπτου για συμμετοχή σε ομάδα τζιχαντιστών. Πιάστηκε ενώ προσπαθούσε να εγκαταλείψει την Αλβανία με πλαστό διαβατήριο από τη Βόρεια Μακεδονία στο λιμάνι της Αυλώνας.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Η αμερικανική πρεσβεία στον Λίβανο ανακοίνωσε χτες ότι παραδόθηκαν στον λιβανέζικο στρατό ρουκέτες λέιζερ αξίας άνω των 16 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο της «σταθερής και αταλάντευτης δέσμευσης των ΗΠΑ για υποστήριξη του λιβανέζικου στρατού ως του μόνου νόμιμου υπερασπιστή του Λιβάνου». Η ανακοίνωση είχε έμμεσες πλην σαφείς αιχμές σε βάρος της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ», που συνεργάζεται με το Ιράν.

ΝΤΕΝΒΕΡ.-- Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στην πόλη Ντένβερ των ΗΠΑ ξεκίνησαν απεργία, διεκδικώντας αξιοπρεπείς μισθούς και αύξηση των πολιτειακών δαπανών για τη δημόσια Εκπαίδευση.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Μεγάλωσε κι άλλο η λίστα θυμάτων της γρίπης στη Ρουμανία, που χτες ανήλθαν σε τουλάχιστον 113.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ