Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Στάση εργασίας κήρυξε για σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στον τομέα του Φυσικού Αερίου - Υποστήριξη ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ) μπροστά στην κατάθεση νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση της ΔΕΠΑ (συγχώνευση θυγατρικών, διαχωρισμός σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών και πώληση τμημάτων τους). Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το Σωματείο μεταξύ άλλων απαιτεί να μην προχωρήσουν ο διαχωρισμός της ΔΕΠΑ και τα σχέδια πώλησής της. Απευθείας εργασιακές σχέσεις στον όμιλο της ΔΕΠΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με αναγνώριση προϋπηρεσίας, πλήρη και ισότιμα δικαιώματα - ένταξη στην επιχειρησιακή ΣΣΕ, πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου. Ανανέωση των υφιστάμενων επιχειρησιακών ΣΣΕ και Κλαδική ΣΣΕ με αυξήσεις στο ύψος των σύγχρονων παραγωγικών δυνατοτήτων και αναγκών των εργαζομένων του κλάδου κ.ά.

PDS: Σε στάση εργασίας (3 μ.μ. έως 6 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 3.30 μ.μ. έξω από το κτίριο της Καλλιθέας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην «PDSolutions». Την κινητοποίηση έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό, με αφορμή την προγραμματισμένη για την ίδια ώρα συνάντηση με την εργοδοσία της PDS για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με σκοπό την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το Σωματείο καλεί επίσης τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην εκλογοαπολογιστική του Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 20/2, στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5Β).

ΚΕΘΕΑ: Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, με αίτημα να υπογραφούν νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και Κανονισμός Εργασίας που να καλύπτουν το σύνολο των εργαζομένων, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις κεντρικές υπηρεσίες του Οργανισμού στο Μετς, ενώ οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη οργανώνουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο ΚΕΘΕΑ «Προμηθέας» (Λαδάδικα). Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση απευθύνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ».

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στην «Εγνατία Οδός ΑΕ». Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας απαιτώντας: Να σταματήσει τώρα η αποδόμηση της «Εγνατία Οδός ΑΕ» που σχεδιάζεται να προχωρήσει με μετατάξεις προσωπικού καθώς, όπως λένε, δεν περισσεύει κανένας. Να ανακληθεί η απόφαση του ΔΣ για το ελάχιστο τμήμα του προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία και συντήρηση της οδού. Αποδέσμευση της διοίκησης της «Εγνατία Οδός ΑΕ» από το ΤΑΙΠΕΔ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ