Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «COSMOTE - eVALUE» ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες, κόντρα σε εργοδοσία και εργατοπατέρες

Ξεκίνησαν χτες οι πρώτες αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων στην «Cosmote - eValue» Αττικής, με το συνδικάτο να απαντά αποτελεσματικά στις ανεπιτυχείς προσπάθειες παρεμπόδισής τους από την εργοδοσία, η οποία είχε την απόλυτη και ξεδιάντροπη στήριξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι αρχαιρεσίες ξεκίνησαν χτες στο κτίριο της επιχείρησης στην Αχαρνών, με την επιχείρηση να αρνείται να παραχωρήσει χώρο στις εγκαταστάσεις της, παρότι είναι υποχρεωμένη. Ωστόσο τα μέλη του Σωματείου και οι εργαζόμενοι επέβαλαν τη διενέργεια των εκλογών στην πράξη.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του το σωματείο σημειώνει σχετικά:

«Τα εμπόδια που προσπάθησε να βάλει η διοίκηση στη διενέργεια της εκλογικής μας διαδικασίας έπεσαν στο κενό (...) Οι προσπάθειες της διοίκησης αποδεικνύουν τον φόβο που έχει η εργοδοσία για ένα νέο σωματείο που ενώνει τους εργαζόμενους και που διεκδικεί με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Επίσης, αποδεικνύει ότι η όλη προπαγάνδα ότι "είμαστε μια οικογένεια" κ.τ.λ., πάει περίπατο όταν μπαίνουν μπροστά οι διεκδικήσεις μας, για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να βελτιώνει το μισθό και τους όρους εργασίας και μπαίνει στο προσκήνιο η πραγματικότητα, δηλαδή η σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων, συμφέροντα που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα.

Η προσπάθεια που έκανε η διοίκηση να παρεμποδίσει τις εκλογές του σωματείου μας είχε την απόλυτη στήριξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως αυτός εκφράζεται στον ΠΑΣΕ ΟΤΕ (σ.σ. σωματείο στον ΟΤΕ).

Από το πρωί, τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, που έχουν και την πλειοψηφία, σε διατεταγμένη υπηρεσία, πίεζαν τους εργαζόμενους να μη γραφτούν και να μη συμμετάσχουν στις εκλογές του σωματείου. Οταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την άρνηση της διοίκησης να μπούμε στο χώρο καλέσαμε την Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΕ (Κοντογιώργος) και τα μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ ΟΤΕ (Παύλου και Δημητρόπουλος) (...) παίρνοντας εντολές από τους εκπροσώπους της διοίκησης, στήριξαν πλήρως την επιχειρηματολογία της, στήριξαν ανοιχτά την εργοδοσία που ήθελε να εμποδίσει τη διαδικασία των εκλογών του σωματείου.

Οταν τελικά η Επιθεώρηση Εργασίας κάλεσε την εργοδοσία να μη διακόψει τη διαδικασία των εκλογών, μέχρι να γίνει τριμερής συνάντηση τη Δευτέρα 18/2, την αμηχανία των στελεχών της ΠΑΣΚΕ (αφού νόμιζαν ότι θα σταματήσουν τις εκλογές), διαδέχτηκε η πιο λυσσασμένη προσπάθεια να σπείρουν την τρομοκρατία για να αποτρέψουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές του σωματείου.

Είναι ντροπή για "εκπρoσώπους" εργαζομένων να παίρνουν τέτοια θέση και να προσπαθούν να "θάψουν" την πρωτοβουλία που πήραμε για τη δημιουργία του σωματείου μας. Είναι ξεδιάντροποι και πρέπει να απομονωθούν.

(...) Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουμε τον φόβο της εργοδοσίας πράξη. Να ενισχύσουμε το σωματείο στην "Cosmote - eValue", που εγγράφει όλους τους εργαζομένους, ξεπερνώντας τους διαχωρισμούς που επιβάλλει η διοίκηση και υιοθετεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός».

Σήμερα, Πέμπτη, οι αρχαιρεσίες γίνονται από 9 π.μ. έως 12 μ., στο κτίριο Αγίου Στεφάνου, και από 1 μ.μ. έως 5 μ.μ., στο κτίριο Τζιτζιφιών (Καλλιθέα). Αύριο, Παρασκευή, 12 μ. - 4 μ.μ., στο κτίριο Κεραμεικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ