Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ηχητικά ντοκουμέντα από την τραγωδία στο Μάτι

Ηχητικά ντοκουμέντα της Αστυνομίας (της Αμεσης Δράσης και της Τροχαίας) από την περσινή τραγωδία στο Μάτι ήρθαν χτες στη δημοσιότητα από την εφημερίδα «Καθημερινή».

Η αντίστροφη μέτρηση για την καταστροφή το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε το απόγευμα της 23/7/2018, στις 16.40, όταν πολίτες ενημέρωσαν ότι βλέπουν καπνό στο Ντράφι. Στις 17.43 αστυνομικός ενημερώνει το Κέντρο Επιχειρήσεων ότι στον Νέο Βουτζά υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα από καπνούς, δεν υπάρχει ορατότητα και δεν υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο να ενημερωθούν να έρθουν προς τα εδώ. Στις 18.18 αστυνομικός διαβιβάζει στον ασύρματο: «Εφτασε η φωτιά κάτω στη Μαραθώνος». Λίγα λεπτά αργότερα δίνεται σήμα στις αστυνομικές δυνάμεις για εκτροπές αυτοκινήτων. Η φωτιά έχει πλησιάσει σε σπίτια και ζητείται από τους αστυνομικούς να μην έρχονται αυτοκίνητα από τη Μαραθώνος.

Στις 19.27 αστυνομικός που είχε αναλάβει να διακόψει την κίνηση των οχημάτων όσο η φωτιά σάρωνε το Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι ακούγεται να λέει στον ασύρματο: «Εχουμε αποχωρήσει από το σημείο, δεν γίνεται να κάνουμε εκτροπή, κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα, όλοι έχουνε σπίτια, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε εκτροπή στο σημείο, θα μας πατήσουνε». Στις 22.14 δίνεται μια πρώτη εικόνα από τα ηχητικά της Αστυνομίας για το μέγεθος της καταστροφής. Αστυνομικός ενημερώνει ότι στο Κόκκινο Λιμανάκι έχουν καεί γύρω στα 30 αυτοκίνητα και ότι βρίσκονται περίπου 800 άτομα εγκλωβισμένα στην παραλία. Στις 23.47 αστυνομικές δυνάμεις ειδοποιούνται να μεταβούν στην οδό Πανός στον Νέο Βουτζά. Τους ενημερώνουν ότι υπάρχουν συμβάντα Ε10 από την πυρκαγιά. Ο κωδικός Ε10 σημαίνει «ανεύρεση πτώματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ