Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
12ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
Εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Τουρκία

Από τη χτεσινή εκδήλωση
Από τη χτεσινή εκδήλωση
Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση γύρω από τις εξελίξεις στην Τουρκία και το πώς τις βιώνει ο λαός και η νεολαία της χώρας, αλλά και τους αγώνες που αναπτύσσονται, πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι από την Τομεακή Οργάνωση ΝΟΠΕ της ΚΝΕ, στη Νομική, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, η Σιμάλ Ερτεκίν, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ΚΝ Τουρκίας, ευχαρίστησε την ΚΝΕ για την ευκαιρία να μιλήσουν σχετικά με τη δράση της Οργάνωσης. Κάνοντας μία αναδρομή στην Ιστορία του τουρκικού κράτους μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε στις διεργασίες στην κεντρική πολιτική σκηνή της Τουρκίας και τη δράση του ΚΚ και της ΚΝ, τονίζοντας: «Η αδιάκοπη δουλειά που κάνει το κόμμα μας, η οργάνωση Νεολαίας του, για να δείξει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παγιδευτούν μέσα στις εναλλακτικές που τους παρουσιάζει το σύστημα, βάζει μπροστά την ταξική οργάνωση ως μέσο σύγκρουσης με το σάπιο πολιτικό σύστημα στην Τουρκία. Αναπτύσσει επιτροπές και διάφορες εστίες αντίστασης, ώστε η πολιτική να μην αφήνεται σε εργοδοτικές οργανώσεις, συμμορίες, την πλουτοκρατία και σε μέλη του Κοινοβουλίου, και ο λαός να μπορεί να συμμετέχει στην πολιτική στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις γειτονιές». Αναφέρθηκε επίσης στις επικείμενες εκλογές στις 31 Μάρτη, στις οποίες το ΚΚ Τουρκίας θα συμμετάσχει με τον τίτλο του για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Ντογατζάν Ορούτσογλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝ Τουρκίας, να απαντά σε ερωτήσεις των φοιτητών. Ανάμεσα στα ζητήματα που αναδείχθηκαν ήταν η κατάσταση στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, η παρέμβαση στις συνειδήσεις της νεολαίας από την αστική τάξη και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι νέοι κομμουνιστές, η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα και ανάμεσα στον αγροτικό πληθυσμό, η θέση της γυναίκας και το πώς αξιοποιείται για την εξασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού, οι κοινές αγωνίες των νέων, η ανάγκη για αγώνες σε ταξική κατεύθυνση ώστε ο άνθρωπος να γίνει πραγματικός κυρίαρχος της ζωής του.

Σύνθημα της χτεσινής εκδήλωσης ήταν τα λόγια του Ναζίμ Χικμέτ «Το ζήτημα είναι να μην παραδίνεσαι» και η Τομεακή Οργάνωση ΝΟΠΕ της ΚΝΕ, σε μία συμβολική κίνηση, χάρισε στους εκπροσώπους της ΚΝ Τουρκίας μία προσωπογραφία του ποιητή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ