Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Προετοιμάζονται πυρετωδώς...

Από την ερχόμενη Πέμπτη αρχίζει η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Από παλιότερη κινητοποίηση των αγροτών της Θεσσαλίας
Από παλιότερη κινητοποίηση των αγροτών της Θεσσαλίας
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία των αγροτικών συλλαλητηρίων, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, που θα γίνουν στους νομούς της Θεσσαλίας. Καθημερινά πραγματοποιούνται περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις με μεγάλη επιτυχία στα χωριά της περιοχής, κατά τις οποίες οι συνδικαλιστές του αγροτικού κινήματος απευθύνουν στους αγρότες κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια. Επίσης στη Γαλήνη και στη Μελία παραμένουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών. Στις πλατείες παρέταξαν από χτες τα τρακτέρ και οι αγρότες της Βαμβακούς και του Βασιλί Φαρσάλων.

Με τις νέες κινητοποιήσεις τους οι Θεσσαλοί αγρότες συνεχίζουν τον μακροχρόνιο αγώνα τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Στο στόχαστρό τους βρίσκεται ο καταστροφικός κανονισμός της ΕΕ για το βαμβάκι και μια σειρά άλλων αντιαγροτικών μέτρων που στοχεύουν στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Το αγροτικό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 14 Νοέμβρη στην κεντρική πλατεία της πόλης, το διοργανώνουν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και η Ομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλαλητηρίων του νομού.

Στα Φάρσαλα, το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί 2 μέρες μετά, θα γίνει στην πλατεία Αγοράς, ενώ από την ερχόμενη Πέμπτη, 13 Νοέμβρη, οι αγρότες της επαρχίας θα βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.

Στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί το αγροτικό συλλαλητήριο στα Τρίκαλα που διοργανώνουν τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη» και «Η Αλληλεγγύη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ